DIEFSTAL VAN GRAFORNAMENTEN OP OUD KERKHOF AAN MECHELSESTEENWEG

De lokale politie van Lier heeft een 70-jarige Liernaar op heterdaad betrapt bij het wegnemen van koperen ornamenten, gedenkplaten, sierstukken en kruistekens van graven op het oud kerkhof aan de Mechelsesteenweg. De man werd gearresteerd maar niet aangehouden. Hij zal volgens de afdeling Mechelen van het parket van Antwerpen wel voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

De feiten dateren van twee weken geleden. Enkele wandelaars merkten op vrijdag 3 oktober een verdachte man op, die bij klaarlichte dag aan de graven aan het prutsen was. Ze verwittigden de politie die de betrokkenen ter plaatse betrapte. Bij nader onderzoek bleek dat ruim 40 graven werden beschadigd. De buit werd ondertussen gerecupereerd en in beslag genomen door de politie. Momenteel wordt onderzocht welk stuk bij welk graf hoort en of de betrokkene – die niet aan zijn proefstuk zou zijn – nog andere koperdiefstallen op zijn actief heeft.

In Lier werd immers koper ontvreemd aan enkele kerken, een museum en een school. Nabestaanden die zich benadeeld voelen kunnen contact opnemen met de lokale politie Lier via het nummer 03-491 44 13.

Het oud kerkhof aan de Mechelsesteenweg werd in gebruik genomen in 1787. In oktober 1985 werd het erkend als beschermd monument. Op het kerkhof liggen enkele bekende Lierenaars begraven, zoals schrijver Anton Bergmann en kunstsmid Lodewijk Van Boeckel.

Begindatum: 
maandag, 6 oktober, 2014
Einddatum: 
zondag, 19 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK