DE SINT KOMT NAAR LIER

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas samen met zijn gevolg van Zwarte Pieten naar Lier. Het laatste deel van zijn lange tocht legt hij af aan boord van een platbodem van de Koninklijke Moedige Bootvissers. Omstreeks 14 uur zet het gezelschap voet aan wal aan de Aragonbrug. Vanaf 13 uur is hier en langs de Mosdijk de nodige animatie voorzien.

Na de begroeting van de kinderen wordt in stoet opgestapt naar sporthal ’t Spui en dit via de Predikherenlaan. Hier wordt de Sint officieel verwelkomd door de burgemeester en de schepen van de jeugd. De Sint blijft ter plaatse tot 17.30 uur, om samen met de kinderen te genieten van de animatie en hun tekeningen in ontvangst te nemen. Voor alle brave kinderen is een verrassingspakje voorzien.

Uiteraard gaat de aankomst van de Sint gepaard met enkele noodzakelijke verkeersaanpassingen. Zo wordt de Mosdijk van 11 tot 15 uur afgesloten voor alle verkeer en wordt de rijrichting in de Aragonstraat voor dezelfde periode omgekeerd. Van 13 tot 15 uur wordt de brug tussen de Oever/De Heyderstraat en de Predikherenlaan afgesloten voor het verkeer. Tijdens deze periode wordt de Predikherenlaan, tussen de inrit van de parking en de Abtsherbergstraat opengesteld voor verkeer in de twee richtingen zodat de parking steeds toegankelijk blijft. Tijdens de doortocht van de Sint naar de sporthal ’t Spui kan er ter plaatse tijdelijk hinder zijn. Van 10 tot 17 uur geldt op de Mosdijk een volledig parkeerverbod. Van 12 tot 15 uur is dit ook het geval in ene gedeelte van de Predikherenlaan. Op de Vismarkt en op de site van het Atheneum Lier campus Louis Zimmer zijn tot 18 uur tijdelijke fietsenstallingen voorzien.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
zaterdag, 18 november, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 18 november, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK