DADERS GEWAPENDE OVERVAL BERLAAR GEVAT

De politiezone Berlaar-Nijlen heeft twee daders gevat die betrokken waren bij een gewapende roofoverval op een nachtwinkel in Berlaar. Eén van hen is minderjarig en werd geplaatst in een gesloten instelling. De aanhouding van de andere werd bevestigd. Het onderzoek wordt verdergezet.

Twee gemaskerde mannen hebben op 24 maart 2019 op gewelddadige wijze een nachtwinkel in Berlaar overvallen. De zaakvoerder werd bedreigd met een mes en een vuurwapen. Het slachtoffer werd verplicht om de kassa leeg te maken. Na de overval zijn de verdachten gevlucht met de hulp van een kompaan die hen opwachtte in een wagen met gestolen nummerplaten.

Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend. Na doorgedreven speurwerk van de PZ Berlaar-Nijlen gaf de onderzoeksrechter opdracht tot verschillende huiszoekingen. Eén van de verdachten, een 18-jarige man uit Duffel, is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer in Mechelen heeft zijn aanhouding bevestigd.

Enkele dagen na deze arrestatie heeft een tweede verdachte zichzelf aangemeld bij de politie. Na verhoor werd hij gearresteerd en in opdracht van de onderzoeksrechter voorgeleid bij de Jeugdrechter. Die besliste om de minderjarige man te plaatsen in de gesloten instelling van Everberg.

Tekst: DéBé

Begindatum: 
maandag, 2 september, 2019
Einddatum: 
maandag, 2 september, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK