CYCLING DINNER VERSIE 2014 VOORGESTELD

Vanaf 4 april en tot einde september kan deelgenomen worden aan de populaire Cycling Dinner versie 2014, de vertrouwde culinaire fietstocht. De deelnemers kunnen ditmaal kiezen uit twee trajecten: een trip naar Mechelen – die reeds vorig jaar op het programma stond – en één naar Schilde.

De nieuwe Schildetocht is zo’n 50 kilometer lang en voert de belangstellenden via de Kleine Nete, het Netekanaal en het Albertkanaal richting Vrieselhof. Via de Antitankgracht en het Fort van Oelegem wordt temidden van de boomgaarden Schilde bereikt. Via de oude tramweglijn gaat het opnieuw richting Lier. Net zoals de tocht naar Mechelen wordt het ontbijt genomen in Het Belfort of Het Moment aan de Grote Markt in Lier.

Het voorgerecht wordt geserveerd in restaurant de Remise in het Vrieselhof in Oelegem, het hoofdgerecht in afspanning Den Moor in Broechem. Het dessert wacht op de deelnemers in brasserie Tendelhof in Kessel. De Schildetocht kan gereden worden op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en op feestdagen (uitgezonderd 15 augustus).

De tocht naar Mechelen volgt een waterrijke route van 52 of 60 kilometer langs de slingerende dijken van de Nete, de Dijle en het Netekanaal, doorheen natuurgebieden en de groentestreek met Rumst als bindteken. Daar wacht trouwens het voorgerecht in brasserie ‘3ri4en’. Van het hoofdgerecht kan genoten worden in het Montréal Parkhotel in Mechelen en van het nagerecht in resto ’t Oud Lier. Deze tocht is mogelijk op vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen (behalve 15 augustus).

De inschrijvingsprijs bedraagt 35 euro per persoon en 20 euro voor kinderen tot 10 jaar. Tot 6 personen is vooraf reserveren niet nodig. De deelnemers hoeven zich gewoon aan te meldden bij Toerisme Lier tussen 9.15 en 11 uur. Ze ontvangen een plan, een routebeschrijving en vier maaltijdvouchers. De uitstappen zijn geschikt om alleen, in gezins- of familieverband, met vrienden of collega’s af te leggen. Een fiets kan desgevallend gehuurd worden bij Fietspunt aan het station.

Begindatum: 
vrijdag, 4 april, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 4 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK