CWRM EN GOSMOGOLEM KOMEN NAAR STEDELIJKE ACADEMIE VOOR SCHONE KUNSTEN

CWRM is een participatief ‘land art project’ van de vzw. Combat, de vzw. Kunst en de provincie West-Vlaanderen, dat werd opgezet in het kader van ‘Gone West’, het grootschalige herdenkingsproject van de eerste wereldoorlog in West-Vlaanderen. Van dinsdag 10 tot en met zondag 22 mei komt het project, ter herdenking van de slachtoffers van de eerste wereldoorlog, naar Lier.

Van 2014 tot 2018 nemen tienduizenden mensen uit heel Vlaanderen en de rest van de wereld deel aan de ‘making of’ van de installatie, door 600.000 beeldjes in klei te boetseren. Elk beeldje staat symbool voor 1 van de 600.000 slachtoffers die in ons land het leven lieten tijdens wereldoorlog I. Na het bakken worden alle beeldjes geïdentificeerd door middel van een ‘Dog Tag’, het universele identificatiesysteem voor frontsoldaten.

Op deze ‘Dog Tag’ staat de naam van een slachtoffer uit de digitale lijst met namen, die door medewerkers van het ‘In Flanders Fields Museum’ in Ieper werd samengesteld, evenals de naam van de maker. In het voorjaar van 2018 krijgen de beeldjes een ‘Land Art’ installatie een plaats op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. In Lier worden scholen, klassen, groepen en gezinnen uitgenodigd om tijdens een workshop onder begeleiding beeldjes te maken in het mobiele atelier van CWRM, dat staat opgesteld in de academie.

Samen met het atelier komt ook de GosmoGolem naar Lier. Dit is een gigantische, houten antropoïde sculptuur van de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen, die wordt opgesteld aan de hoofdingang van de academie.  De 4 meter hoge reus is een symbool van hoop en evolutie over de hele wereld. In het luikje van het hart van de reus, kunnen dromen en wensen achtergelaten worden. Met al deze dromen en wensen stimuleert de sculptuur de culturele diversiteit en slaat hij bruggen tussen verschillende culturen.

Begindatum: 
dinsdag, 10 mei, 2016
Einddatum: 
zondag, 22 mei, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK