CREATIEVE KICK-OFF VOOR G-VOETBALLERS LIERSE KZ

Normaliter had de KBVB rond dit tijdstip voor de,11de maal een nationale kick-off voor G-voetbalteams ingericht. Het sportieve evenement zou plaats hebben in de Nekker in Mechelen. Corona besliste er echter anders over. Als alternatief kon elke club een eigen initiatief uitwerken in het kader van deze virtuele editie.

Onder leiding van Jan Jerusalem ging de G-werking van Lierse KZ vrij creatief te werk. In het jeugdcentrum te Kessel werd een gezamenlijke training gevolgd door het ritmisch instuderen van het liedje ‘Jersusalema’. Alles werd netjes op film  vastgelegd, om mee te dingen naar één van de hoofdprijzen: een bezoek van bondscoach Roberto Martinez. Nadien speelden de jongens en de meisjes van niveau 4 een wedstrijd tegen de ouders, familieleden en vrienden. Uiteindelijk volgde een confrontatie tussen de G-voetballers niveau 1-2 van Lierse KZ en City Pirates. Na afloop ontvingen alle deelnemers een mooie herinneringsmedaille. 

De G-voetballers speelden hun laatste wedstrijd op 8 maart 2020. Nadien volgde een lange corona-stilte. Zo’n 3 weken geleden werden de trainingen coronaproof hervat. Over 2 weken komen de eerste wedstrijden er opnieuw aan. Lierse KZ telt zo’n 30 G-voetballers, verdeeld over de niveau’s 1-2, 3 en 4. Ze worden begeleiden door 4 trainers, die een EHBO-opleiding en begeleiding van sporters met een beperking volgden. De trainingen hebben de woensdagavond van 19.30 tot 21 uur plaats in het jeugdcentrum in Kessel; de thuiswedstrijden worden op zondagvoormiddag om 10 en 11.30 uur gespeeld. Voor meer informatie: zie www.g-voetballierse.be.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 6 september, 2020
Einddatum: 
zondag, 6 september, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK