CONGRESCENTRUM ‘CONSTANT’ TOONT GERENOVEERD ‘GELAAT’

Dit weekend werden de stellingen en de zeildoeken voor het ‘Schaeckberd’ en ‘In de Roode Flesch’ achter het stadhuis aan de Grote Markt weggenomen. De historische panden in Vlaamse Renaissancestijl schitteren opnieuw in volle glorie. Het ondernemende koppel Paul Van den Broeck en Liesbeth Schwartz bouwt hier een multifunctioneel congrescentrum uit met ‘corporate hubs’ en ‘cowork places’. Met de renovatie van de voorgevel werd een eerste belangrijke stap op weg naar de definitieve realisatie gezet. 

Paul Van den Broeck en Liesbeth Schwartz deden met hun bedrijf ‘HTMS nv’ de nodige internationale ondernemerservaring op. ‘HTMS nv’ is gespecialiseerd in de productie van hoogtechnologische metalen dichtingen in extreme omstandigheden, met toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, off-shore, de olie-en de gasindustrie én de kernfusie. De voorbije jaren namen ze deel aan belangrijke buitenlandse economische missies naar o.m. India, Iran, Japan … en werden ze gelauwerd met tal van onderscheidingen en ‘awards’. Met de uitbouw van het congrescentrum ‘Constant’, wacht hen een nieuwe grote uitdaging. De naam ‘Constant’ verwijst naar 3 pioniers met dezelfde voornaam: Van Veldhoven, Van Ouytsel en Cuyckens, wat wijst op continuïteit en standvastigheid. De historische panden aan de Grote Markt kunnen bogen op een lange geschiedenis. Het ‘Schaeckberd’ was oorspronkelijk een burgewoning, later een brouwerij met een opmerkelijke bloeiperiode tijdens de 17de en 18de eeuw. In 1912 werd het door de stad aangekocht. Nadat het tijdens W.O. I door brand werd geteisterd, werd het tijdens de eerste helft van de jaren ’30 van de vorige eeuw heropgebouwd.

 ‘In de Roode Flesch’ was voorheen een winkeltje in koloniale waren en een bekende koffiebranderij gevestigd. Nu de renovatie van de voorgevel achter de rug is, wordt de volgende maanden (april-mei) de zijgevel in de Brouwerijstraat aangepakt. Begin juni starten vervolgens de ruwbouwwerken, waarvoor een half jaar voorzien wordt. Begin 2022 staat de inrichting en afwerking van het interieur op het programma. De officiële opening is voorzien in het najaar 2022.  Het congrescentrum zal uitgerust worden met de meest moderne technologische voorzieningen. Op het gelijkvloers komen de ontvangstruimte, de bar en een vergaderzaal voor 12 personen. Op de eerste verdieping is de congreszaal (80 personen) voorzien, evenals ruimte voor vertaalcabines. De tweede verdieping blijft voorbehouden voor ‘cowork places’. Alles baadt in een huiselijke sfeer. Er wordt maximaal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Congrescentrum ‘Constant’ richt zich vooral naar zakenlui voor het houden van meetings en vergaderingen, het lanceren van producten, voor presentaties, technische scholing en bijscholing én teambuildings. Voor meer informatie zie: https://constant-lier.com of congress@constant-lier.com.

Tekst: DéBé

Foto's: ROM en onderneming 'Constant'

Begindatum: 
maandag, 29 maart, 2021
Einddatum: 
maandag, 29 maart, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK