CD&V VERLANGT OPNIEUW NAAR BESTUURSPARTICIPATIE

Tal van leden en sympathisanten van de CD&V Lier-Koningshooikt verzamelden in het Spui voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Ze werden toegesproken door Didier Vanderghote, die voor een termijn van  3 jaar opnieuw werd verkozen als voorzitter van de afdeling. Hij verleende vervolgens het woord aan gastspreker Wouter Beke, nationaal voorzitter.

Voorzitter Didier Vanderghote had heel wat kritische bemerkingen bij het huidige stadsbeleid, waar volgens hem weinig vooruitgang en verandering te bespeuren valt. Per gezin werd een afvaltaks van 54 euro ingevoerd; retributies en taksen werden verhoogd met 15%; wegen en voetpaden worden onvoldoende onderhouden; voetgangers en fietsers voelen zich onveilig; autobestuurders staan stil in Lier; historische monumenten zoals de Sint-Gummaruskerk staan te verkommeren en inspraak van de gemeenteraadsleden en de inwoners is quasi onbestaande.

 Hij bedankt de huidige mandatarissen, de leden van het partijbureau en de bestuursleden. De voorzitter toonde zich zeer ambitieus in het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, die de CD&V wil winnen om opnieuw deel uit te maken van het bestuur. De partij zal hiervoor in dialoog gaan rond een aantal thema’s met de inwoners en duidelijke standpunten over relevante thema’s innemen en communiceren.

Partijvoorzitter Wouter Beke vergaste de aanwezigen op een reeks beschouwingen rond de politieke bedrijvigheid en actuele maatschappelijke thema’s. Na zijn gesmaakte uiteenzetting ontving hij een mand vol Lierse lekkernijen. Tot besluit maakte Vlaams parlementslid Katrien Schrijvers, OCMW-voorzitter en schepen in Zoersel, de uitslag bekend van de bestuursverkiezingen voor de komende 3 jaar. Didier Vanderghote werd opnieuw verkozen als afdelingsvoorzitter, Jo Daelemans als voorzitter van Vrouw en Maatschappij, Danny Martin als voorzitter van de senioren en Stephanie Van Campenhout als voorzitter van de jongeren.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 22 januari, 2016
Einddatum: 
vrijdag, 22 januari, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK