CD&V LIER-KONINGSHOOIKT NODIGT LEDEN UIT TOT OVERLEG EN SAMENSPRAAK

Zo’n 80 huidige en voormalige mandatarissen, leden en sympathisanten tekende present voor de nieuwjaarsreceptie van de CD&V Lier-Koningshooikt in de historische omgeving van het Spui. Zij werden er begroet door voorzitter Maxime Penen en toegesproken door Mieke Vanhecke, gewezen directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en momenteel voorzitter van het Vlaams Vredesinstituut.

Als gastspreker noemde ze 2016 een ‘annus horribilis’ dat gekenmerkt werd door een gevoel van angst. Vanuit de verschillende benadering van veiligheid naar vrede, dan wel van vrede naar veiligheid, hield ze een vurig pleidooi voor het bouwen van bruggen tussen mensen en gemeenschappen, met respect voor elkaars waarden, normen en eigenheid.

Nieuwbakken voorzitter Maxime Penen noemde de basis van solidariteit de essentie van de democratie. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 in het vooruitzicht, breekt een intense periode aan. Na een moeilijke periode heeft de afdeling ene vernieuwde drive gevonden. Hij nodigde de leden uit om samen te werken aan een toekomstvisie voor Lier en Koningshooikt, een stad waar het goed moet zijn om te wonen, te winkelen en te werken. Zijn voorganger Didier Vanderghote bedacht hij met een geschenk, omwille van zijn gedreven en passionele inzet. Felicitaties gingen ook naar Marc Op de Beecq en zijn team voor de organisatie van de receptie. Tenslotte werd actie gevoerd ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Begindatum: 
zondag, 29 januari, 2017
Einddatum: 
zondag, 29 januari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK