CAMPAGNE TER PROMOTIE VAN GEBRUIK THUISLOKET

In maart lanceerde de stad-OCMW een nieuwe website. Www.lier.be kreeg een grondige update en een nieuwe jasje. Daarnaast werd ook een volledig nieuw e-loket geïntegreerd. De nieuwe website speelt in op de manier waarop bezoekers de site gebruiken. Meer dan ooit kunnen inwoners en andere klanten gemakkelijk, snel en gebruiksvriendelijk zelf hun weg vinden.

Via het thuisloket op www.lier.be kunnen heel wat documenten aangevraagd worden zonder de verplaatsing naar het stadskantoor te moeten doen. Een attest uit het bevolkingsregister, een akte van de burgerlijke stand, een uittreksel uit het strafregister … kan meteen gedownload worden via een aanmelding met d-ID of It’s Me. Er is ook een koppeling met de e-box, de elektronische postbus van de federale overheid, zodat aangevraagde documenten ook daar kunnen ontvangen worden. Ook met Mijn Burgerprofiel, het initiatief van de Vlaamse Overheid, is er een koppeling. Deze mogelijkheden zullen in de toekomst nog verder uitbreiden. 

Om de nieuwe mogelijkheden extra in de kijker te plaatsen, lanceert de stad een campagne rond het gebruik van het thuisloket, om inwoners en andere klanten te laten zien hoe snel en gemakkelijk aanvragen kunnen ingediend worden. Werk en privé kunnen zo nog makkelijker gecombineerd worden, een bezoek aan het stadskantoor kan op die manier uitgespaard worden. De boodschap van de campagne luidt dat het thuisloket altijd (24/24) en overal beschikbaar is. Met opeenvolgende locatievarianten in het campagnebeeld gaat de campagne het hele jaar rond. Gestart wordt met het thuisloket vanop een luie zetel, vanop het terras (wanneer het opnieuw kan), vanop de trein, vanop de bus … De campagne wordt verspreid via de verschillende kanalen van de stad en een aantal externe dragers. Voor wie het niet zelf kan volgen nog begeleidende filmpjes online en fysieke opleidingen in o.a. de dienstencentra en in samenwerking met externe partners die actief zijn in het welzijnsveld. Dit luik van de campagne wordt in het najaar verder uitgerold.

Tekst: DéBé

Foto: Communicatie stad Lier

Begindatum: 
maandag, 3 mei, 2021
Einddatum: 
maandag, 3 mei, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK