CAFE DE LINDENBOOM IN BROECHEM FEESTELIJK HEROPEND

Na anderhalf jaar leegstand werd het populaire café De Lindenboom aan de Pertendonckstraat 81 in Broechem feestelijk heropend. Het café vervult al vele decennia een belangrijke sociale rol binnen de dorpsgemeenschap.

Begin januari 2014 kwam het café leeg te staan, nadat uitbaatster Thea naar het Gildenhuis vertrok. Toen in het najaar 2014 er nog geen uitzicht was op een nieuwe uitbater, gingen in de schoot van de familie die eigenaar is van het gebouw stemmen op om het café af te breken en er appartementen  op te trekken. Gelukkig gingen deze plannen niet door. Het zou jammer zijn mocht de typische gevel verdwijnen. Bovendien had de Broechemse gemeenschap nood aan een volkscafé met een belangrijke sociale functie.

Na de sluiting van De Kastelein midden maart van dit jaar, bleef er in Broechem enkel nog het Gildenhuis en het Sportcafé van Het Loo.Vijf jongeren kwamen vervolgens op het idee om zelf met een café te starten: Manu Bracke, Xavier Goetzé, Roel Vermeersch, Ludovic Mertens en Olaf Dom. Laatstgenoemde is eigenaar van het gebouw dat dateert van 1932 en destijds aangekocht werd door zijn grootvader ‘omdat zijn overgrootvader er graag een pintje ging drinken’. De uitbating van het café werd overgelaten aan Olaf Dom.

Voor de realisatie van de plannen brachten 40 buurtbewoners via ‘crowdfunding’ elk 1.000 euro samen en staken ze bij de renovatie zelf de handen uit de mouwen.  Het resultaat mag beslist gezien worden. Het interieur werd grondig vernieuwd, met integratie van de oude tapkast. Er werd een ruim terras aangelegd en de feestzaal werd in ere hersteld. De vernieuwde Lindenboom biedt een uitgebreid assortiment van frisdranken, traditionele en speciale bieren, wijnen, sterke dranken en snacks aan. Het café belooft dé ontmoetingsplaats voor jong en oud te worden en  zal beslist in Broechem en omgeving een belangrijke sociale rol vervullen.

Begindatum: 
zaterdag, 20 juni, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 20 juni, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK