BUURDERIJ VERDER IN DE BIBLIOTHEEK

Sinds einde januari organiseert de Buurderij Lier een wekelijks afhaalmoment in de bibliotheek en dit op woensdag van 18 tot 19 uur. Na de voorziene proefperiode van drie maanden werd de regeling positief geëvalueerd en kan het afhaalmoment hier verder worden georganiseerd.

De Buurderij Lier behoort  tot het netwerk van Boeren & Buren, dat de rechtstreekse verkoop van lokale hoeveproducten beoogt. Het idee achter een Buurderij is locale producenten (Boeren) en klanten (Buren) rechtstreeks met elkaar in contact te brengen tijdens een wekelijkse pop-up boerenmarkt. De Buren kunnen hun groenten, fruit, vlees, zuivel, kruidenierswaren en ambachtelijk bereide gerechten online bestellen via www.boerenenburen.be en deze op een vaste locatie en tijdstip afhalen. Gemiddeld komen zo’n 30 klanten per week hun bestelling ophalen.

De samenwerking met de Buurderij werd positief geëvalueerd door het team van de bibliotheek en van het leescafé. De Buurderij zorgt zelf voor het opstellen en het opruimen van het afhaalpunt, zonder dat dit bijkomende inspanningen vergt van het bibteam. Tijdens de voorbije drie maanden werd volgens schepen Ivo Andries geen overlast ervaren door het bibteam en waren er geen klachten of negatieve opmerkingen van de bezoekers van de bibliotheek. Enkele klanten van de Buurderij hebben zelfs de bibliotheek ontdekt, met nieuwe inschrijvingen tot gevolg.

Begindatum: 
donderdag, 27 april, 2017
Einddatum: 
donderdag, 27 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK