BOUWVERGUNNING VOOR 30 APPARTEMENTEN AAN DE KOZAK

Wie anders dan raadslid Marcel Taelman (Hart voor de Burger) informeerde tijdens de voorbije gemeenteraad naar de stand van zaken van het bouwproject voor de Kozak, tussen de Pannenhuisstraat en de Eeuwfeestlaan. Begin 2023 werden hier de bestaande bejaardenwoningen gesloopt, om plaats te maken voor de bouw van 30 nieuwe appartementen. Vandaag biedt de omgeving een wat desolate aanblik.

Volgens Marcel Taelman werd het project begin 2022 voorgesteld tijdens een digitaal infomoment. De aannemer zou vanaf maart 2023 met de bouwwerken starten. De 30 nieuwe appartementen zouden aanvankelijk vanaf 2023-2024 voor verhuring in aanmerking komen. Hij vroeg zich dan ook af waarom de huurders vroegtijdig uit hun woning werden gezet. Vandaag staat het terrein onder water, omdat een gracht achter het domein en een riool naar de Pannenhuisstraat volgens interpellant zouden afgesloten zijn. Bovendien zou de doorgang voor de bewoners van de Pannenhuisstraat richting Eeuwfeestlaan en de aldaar gelegen supermarkt afgesloten zijn. Tenslotte zouden op het terrein ratten gemeld zijn.

Uit het antwoord van schepen Bert Wollants bleek dat noch de gracht, noch de riool werden afgesloten. Dat het terrein onder water staat is het gevolg van de overvloedige regenval van de voorbije dagen. Van in den beginnen werd duidelijk gesteld dat de doorgang voor de duur van de werken zou afgesloten worden. Eéns de werken achter de rug zijn, gaat deze opnieuw open. Volgens schepen Sabine Leyzen waren de vroegere woningen gewoon op. Een aantal stond trouwens al leeg. Bovendien vormden ze het favoriete domein voor krakers en hangjongeren, zodat besloten werd ze te slopen. Ondertussen werd de bouwvergunning bekomen. Schepen Rik Pets tenslotte had nog geen melding ontvangen van de aanwezigheid van ratten.

Tekst  DéBé

Foto  Luc Peeters

Begindatum: 
dinsdag, 5 maart, 2024
Einddatum: 
dinsdag, 5 maart, 2024

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK