BOUWBEDRIJF DHULST WERKT PIVA-KEUKENS AF IN IJLTEMPO

De leerlingen van de provinciale hotelschool PIVA en de cursisten van het volwassenenonderwijs CVO Vitant kunnen bij aanvang van het nieuwe schooljaar koken in gloednieuwe keukens. De provincie Antwerpen investeerde 8,7 miljoen euro in de vernieuwing van 10 keukens, verbruikerszalen en het wijnkennislokaal. Omdat de school operationeel moet blijven, moeten de werken in snel tempo verlopen.

De operatie vernieuwing wordt gespreid over 2 schooljaren. Vandaag zijn al 4 leskeukens operationeel. In april 2024 start de tweede fase met d erenovatie van nog 6 leskeukens. Het architectenbureau Stramien en Bouwbedrijf Dhulst werkten een vernieuwd architecturaal concept uit om de bestaande ruimte om te vormen tot een professioneel, functioneel en onderhoudsvriendelijk geheel. Bij het renovatieproject wordt gewerkt met duurzame en energiezuinige bouwtechnieken. Zo wordt geopteerd voor mechanische ventilatie. Alle elektrische voorzieningen zijn aangepast aan de hedendaagse vereisten inzake duurzaamheid en veiligheid. De bestaande verlichting wordt vervangen door meer energiezuinige alternatieven. De principes van circulair bouwen staan tijdens het hele proces centraal.

De bestaande kookeilanden met bijhorende dampkappen werden zorgvuldig uitgebroken, zodat ze konden gerecupereerd worden. De keukens werden ondertussen getransporteerd naar Turkije, waar ze nuttig aangewend worden in de tijdelijke opvangkampen voor gezinnen na de jongste aardbevingen. Vrijwilligers van Sanitechniek en Airventil stonden in voor het demonteren van de keukens. Fix Center doneerde de nodige inpakfolie en Bouwbedrijf Dhulst zorgde voor het vervoer naar Brussel. Van daaruit organiseerden de stad Genk, verschillende sponsors en verenigingen het transport naar Turkije, in samenwerking met B-Fast, het Turks Consulaat en Afad (Turkse Rampenbestrijding). De verbouwing verloopt volgens de nieuwste technieken met als resultaat moderne, industriële keukens met een doordachte opstelling en een minimalistisch design. De lokalen zijn ook uitgerust met de nieuwste multimedia apparatuur. De nieuwste keukens zullen ongetwijfeld een perfecte uitvalsbasis zijn voor de topchefs van morgen.

Tekst  DéBé

Foto Dhulst

Begindatum: 
woensdag, 13 september, 2023
Einddatum: 
woensdag, 13 september, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK