BOULEVARD GOMMAAR OMARMT HET LOOKS

Zaterdag 7 en zondag 8 september heeft in de Rechtestraat, de H.-Geeststraat, de Berlaarsestraat, de Berlarij en op het Kardinaal Mercierplein van 12 tot 18 uur ‘Boulevard Gommaar’ plaats. Het straatfestival wordt andermaal een combinatie van winkelen en feesten, straattheater, muziek, volks amusement, eten en drinken. De buurtwerking van het nabijgelegen Looks viert voor de 10de keer ’t Looks oep z’n Leukst.

‘Bouevard Gommaar’ werd in opvolging van de braderie ‘Van Brug tot Brug’ een eerste maal georganiseerd in 2011, toen aan de traditionele braderie straattheater, muziek en animatie werden toegevoegd. Ondertussen is de organisatie in handen van de vzw. Shopping Lier, die kan rekenen op een flinke financiële steun van de stad. Aan de editie 2019 wordt volgens Peter Borghs deelgenomen door kleurrijke gezelschappen en artiesten zoals Coco Choco Tattoo & Bingo, Metamorfosium, Theater Muto, All That Jazz, De Stijve Want, Pepijn Ronaldo, Het Mobiele Naaiatelier, Petit Peto, Circo Rippopolo, De Gillende Keukenprins, het Orkest Balar e.a. De afdeling Mode van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten die 13 jaar bestaat zorgt voor een ‘Tableau Vivant’ aan de Jezuïetenkerk. Het Kardinaal Mercierplein wordt omgetoverd tot ‘Montmartre’ met kunstenaars, ambachtelijke en handmade standen.

De buurtwerking van Het Looks die 10 jaar bestaat, pakt zaterdag om 18 uur uit met een optreden van Roland. Ook andere bands komen aan bod zoals ‘Relovation’, die bestaat uit 3 jonge Lierse muzikanten: Robin Crauwels (tenorsax en vocals), Robbert Van de Cloot (drums) en Lorenzo Nsumbi (keys). Ook zij komen zaterdag aan bod van 14 tot 15 en van 16.30 tot 17.30 uur. Zondag heeft vanaf 9 uur een rommelmarkt plaats in de straten van de buurt.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 7 september, 2019
Einddatum: 
zondag, 8 september, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK