BLACK BOX EXPO EN DAG VAN DE ACADEMIE IN SASK

In de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten aan de Koepoortstraat werd de Black Box tentoonstelling geopend, die het jubileumjaar waarin het 225-jarig bestaan werd gevierd, afsluit. De vele belangstellenden werden toegesproken door directeur Gio De Weerdt. Blikvanger vormt een monumentaal kunstwerk in de inkomhal.

De tentoonstelling biedt de leerlingen van de laatste jaren van de hogere graad en van de specialisatiejaren die bij het einde van het academiejaar 2018-2019 afstuderen, de gelegenheid om hun werk te tonen aan het grote publiek. Bezoekers en medeleerlingen kunnen reacties en feedback geven bij de werken. De leerkrachten kunnen een tussentijdse evaluatie maken van de tentoongestelde werken, die zich nog groten deels in der ontwerpfase bevinden. De Black Box tentoonstelling kan nog bezocht worden tot en met 4 februari, in de week en op zaterdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. De dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond ook van 18.30 tot 21 uur en de zondag van 9 tot 12 uur.

Zaterdag 23 februari neemt de SASK samen met 170 academies in Vlaanderen deel aan de dag van de academies, die ditmaal in het teken staat van het thema ‘Tijd voor Kunst’. In Lier is Louis Zimmer met zijn jubelklok, de astronomische studio en de wonderklok, hiervoor de logische inspiratiebron. Zaterdag 23 februari vertrekt om 9.20 uur vanuit de SASK een stoet met jonge leerlingen tussen 6 en 12 jaar richting Zimmertoren. Ze zijn ‘gewapend’ met ‘gekke klokken’ en andere objecten die verband houden met tijd en gemaakt worden in de jongerenateliers. Omstreeks 9.40 uur worden ze verwacht aan de Zimmertoren, die ze bezoeken onder leiding van ene gids. Op 23 februari kan in de SASK ook de tentoonstelling ’t Groot Rood bezocht worden, waaraan 10 leerkrachten en jonge leerlingen meewerken. Tevens is een bezoek mogelijk aan enkele ateliers.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zondag, 27 januari, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 23 februari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK