BIEBLO, MIJN LEESTIPPER EN ZADENBIB IN BIB ‘DE FE’

De dienstverlening in bibliotheek ‘de Fé’ aan het Kardinaal Mercierplein wordt uitgebreid met enkele opvallende initiatieven. Met BIEBLO kunnen 6 tot 11-jarigen spelenderwijs boeken vinden die aansluiten bij hun interesses. De kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt. Swipen ze naar rechts, dan is dit hun ding. Swipen ze naar links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met 8 covers die beschikbaar zijn in de bibliotheek en die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. Met opvallen design staat ‘het spel’ standaard open op 2 tablets in de jeugdafdeling.

Dee applicatie MIJN LEESTIPPER geeft volwassen lezers leestips op maat. Maandelijks ontvangen ze leestips over Nederlandstalige fictieboeken uit de fictiecollectie van de bibliotheek, die gebaseerd zijn op hun leesprofiel. Mijn Leestipper maakt daarbij gebruik van het leesprofiel en de leenhistoriek, als de gebruiker dit toelaat. De bibliotheek brengt thema’s en boekenlijsten aan, die ze graag in de kijker zet. Het algoritme pakt daar vervolgens de tips uit, die het beste aansluiten bij het leesprofiel van de gebruiker. Inloggen kan éénvoudig met het Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Wie dit wil wordt maandelijks door de bibliotheek via e-mail op de hoogte gebracht van nieuwe leestips.

In bibliotheek de Fé kunnen de belangstellenden vanaf 15 februari voor zaadgoed ook terecht in de ZADENBIB. Ze kunnen hier zelf gedroogde zaden binnenbrengen en meenemen. Deze kunnen afgegeven worden aan de infobalie in een gesloten enveloppe of een papieren zakje, met vermelding van de soortnaam van de zaden, de kleur van de bloemen, de oogstdatum en het mailadres of telefoonnummer.  Per bezoek kunnen maximaal 3 zakjes gratis meegenomen worden. In ruil vraagt de bibliotheek om zelf zaden te oogsten en te schenken aan de bibliotheek. Wie belangstelling heeft om wekelijks mee zaden schoon te maken en te verpakken, kan dit melden via bibliotheek@lier.be.

Tekst: DéBé

Foto's Luc Peeters

Begindatum: 
vrijdag, 14 februari, 2020
Einddatum: 
vrijdag, 14 februari, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK