BIB DE FE LANCEERT ZWERFBIBLIOTHEKEN

Om het leesplezier te promoten en de mensen te stimuleren om een tweede leven te schenken aan gebruikte boeken, gaat bibliotheek de Fé tijdens het weekend van 22 en 23 juni vijf zwerfbibliotheken lanceren. Ze komen in de wachtzaal van het station, de voortuin van de Buitenschoolse Kinderopvang Kadee in Koningshooikt, de inkom van zwembad de Waterperels (tijdens de zomervakantie aan de ligweide van het buitenzwembad), de SAMWD-Bar Muza en de speeltuin van het stadspark.

Een zwerfbibliotheek is een boekenkast waar gratis en vrij boeken – zowel uit de volwassenen- als de jeugdcollectie - kunnen meegenomen worden, maar ook teruggeplaatst moeten worden. De bib rekent ook op giften van gebruikers. Via een infofiche in de ruilkast wordt aan de gebruikers gevraagd om de meegenomen boeken na het lezen opnieuw achter te laten in één van de zwerfbibliotheken. Het systeem werkt op basis van vertrouwen en is gratis zonder verdere registratie.

Zondag 23 juni neemt de bibliotheek deel aan een vintage boekenmarkt tijdens de Summer Kick Off. De bib plaatst tijdelijk een ruilkast tijdens Zomer in het Park en lanceert een zwerfboekenactie. Boekenliefhebbes uit heel Vlaanderen worden uitgenodigd om tijdens dit weekend boeken te komen ‘vangen’ of vrij te laten in Lier.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
zaterdag, 22 juni, 2019
Einddatum: 
zondag, 23 juni, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK