BENEFIETCONCERT VOOR VZW. TEJO

Op 10 maart verzorgt het kamermuziektrio ‘Di Fado’ om 20 uur in de Jezuïetenkerk een benefietconcert ten voordele van de vzw. TEJO, die sinds 2016 de psychotherapeutische opvang en begeleiding verzekert van jongeren tussen 10 en 20 jaar. In 2017 werden 248 jongeren geholpen door 14 vrijwillige psychotherapeuten en 6 medewerkers. De presentatie van het concert is in handen van Clara Cleymans.

Het kamermuziektrio ‘Di Fado’ zal het Eerste Pianotrio van Johannes Brahms, de Havanaise van Camille Saint-Saens, Le Grand Tango en de Cuatro Estaciones Portenos van Astor Piazzolla uitvoeren. Het trii wordt normaliter gevormd door Philippe Symans (piano), Joke Van Tilborg (viool) en Sarah Van Laere (cello). In Lier wordt laatstgenoemde vervangen door de Duitse celliste Celine Brüggemann.

Joke Van Tilborg kreeg haar eerste vioolles toen ze 7 jaar was van de Hongaar Pal Szomora. Op haar 15de nam Otto Derolez, concertmeester van de Brussels Philharmonic, haar onder zijn hoede. Nadien kreeg ze les van Tatiana Samovil, Russische laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd, en van Katelijne Vineroye aan het Conservatorium van Antwerpen. Bovendien volgde ze masterclasses bij bekende violisten in binnen- en buitenland. Ze verzorgde tal van optredens als soliste en deed heel wat ervaring op in de Vlaamse Opera, aan de Orkestacademie en het International Orchestra Institute in Attergau. Momenteel staat ze geregeld op het podium met Les Violettes en geeft ze les aan de muziekacademie van Geel, Ekeren en Gent.

Celine Brüggemann is afkomstig van Hamburg, studeerde in Karlsruhe en Freiburg en maakt al meerdere jaren deel uit van het orkest van het National Theatre van Mannheim. De voorbije jaren verbleef ze in  België en  trad ze op met het Cello Duo Extravaganza.

Philippe Symans genoot zijn muzikale opleiding aan de Stedelijke Muziekacademie van Mortsel, waar hij afstudeerde summa cum laude. Hij studeerde verder bij Levente Kende aan het Conservatorium van Antwerpen en bij Vitaly Samoshko aan het Conservatorium van Gent. Hij nam met succes deel aan gerenommeerde wedstrijden zoals de Cantabile-wedstrijd, Axion Classics en het concours André-Modste Gretry. Hij trad op als solist in de Singel, speelde met verschillende kamermuziekensembles en samen met Toots Thielemans in Brussel. Philippe Symans genoot een opleiding geneeskunde en is beroepshalve huisarts in Boom.

Kaarten voor het benefietconcert kosten 18 euro in voorverkoop en kunnen gereserveerd worden via benefietconcert2018@gmail.com. Aan de kassa wordt 20 euro betaald.

Tekst: DéBé

 

Begindatum: 
zaterdag, 10 maart, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 10 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK