BENEFIETCONCERT TEN VOORDELE VAN DE MANGAKANE FOUNDATION

Op zaterdag 15 december organiseert Lieve Van de Vel in samenwerking met het Liers Cultuurcentrum om 20 uur in de Jezuïetenkerk een tweede benefietconcert ten voordele van de Mangakane Foundation in Zuid-Afrika. Het concert wordt verzorgd door Tutu Puoane, Stefan Dixon en Eline Van Coillie. Ook leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans verlenen hun medewerking.

Na een reis door Zuid-Afrika geraakte Lieve Van de Vel dermate in de ban van de armoede die ze zag, dat ze besloot iets te organiseren voor de kansarme bevolking. Vorig jaar kwam ze in contact met de Mangakane Foundation, die geleid wordt door Thabo Puoane, de broer van Tutu Puoane. De Mangakane Foundation is een non-profit organisatie die focust op het onderwijs van kansarme kinderen en meer bepaald op renovatie van schoolgebouwen, het meubilair, het sanitair en de leerboeken van schooltjes in de provincie Limpopo. Vorig jaar organiseerde Lieve Van de Vel, die zelf altijd in het onderwijs stond, in maart een eerste benefietconcert met Bart Peeters, Tutu Puoane en Elie Van Coillie en Friends.

Na afloop kon een bedrag van 4.010 euro aan de Foundation overgemaakt worden. Speciale gast voor het tweede benefietconcert is Stefan Dixon. Tutu Puoane wordt ditmaal begeleid door Ewout Pierreux, Nicloas Thijs en James William Drums. Naast Elie Van Coillie verlenen ook Lennart Van Praet, Tom Maes, Roeland Van Noten en Ingrid Weetjens, leerkrachten van de Lierse Academie voor Muziek, Woord en Dans, hun medewerking. Tickets kosten in voorverkoop 18 euro en kunnen bekomen worden in het Liers Cultuurcentrum, tel. 03-489 06 79 of via www.lierscultuurcentrum.be. Aan de kassa kosten ze 23 euro. Meer informatie is beschikbaar via www.manfoundation.co.za.

Tekst: DéBé

Begindatum: 
dinsdag, 14 november, 2017
Einddatum: 
dinsdag, 14 november, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK