BELGIAN HOMELESS CUP EN OKAN CUP IN LIER

Op 3 mei nemen 12 teams van de Belgian Homeless Cup het tegen elkaar op op de sportveldjes in de Schapekoppenstraat. De spelers van gaststad Lier zijn ook de volgende dag nog actief. Als scheidsrechters leiden ze de wedstrijden voor de Okan Cup, een tornooi voor anderstalige nieuwkomers uit het secundair onderwijs, in goede banen.

De Belgian Homeless Cup benut het voetbal om aan de re-integratie in de samenleving te werken van mensen die dak- of thuisloos zijn. Hiervoor wordt samengewerkt met de Belgische Voetbalbond en de Pro League enerzijds en met  sociale organisaties anderzijds. Via het voetbalspel kunnen de spelers stappen zetten richting betere huisvesting, vormen van tewerkstelling en vorming en kunnen ze sociale en communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Ook op fysiek vlak wordt er vooruitgang geboekt via een betere conditie en gezondheid.

Momenteel treden 21 teams aan in de nationale competitie en 15 ploegen in de Brusselse Hoofdstedelijke competitie. Elk homeless team steunt op de samenwerking tussen een (semi)professionele voetbalclub en sociale organisaties. Op deze manier werken in België 72 sociale organisaties, 22 voetbalclubs en 15 stedelijke diensten samen rond 36 homeless teams. Iedere week bereikt de Belgian Homeless Cup meer dan 500 dak- en thuislozen. Ieder jaar worden 900 trainingssessies georganiseerd.

Aan het tornooi in Lier wordt deelgenomen door K Lierse SK, KV Mechelen, RC Mechelen, R Antwerp FC, SK Roeselare, KV Oostende, KV Kortrijk, Jespo Comines, Club Brugge, AA Gent, SK Ronse en RC Genk.

Op 4 mei volgt vanaf 10 uur de Okan Cup. Deze sportdag voor anderstalige nieuwkomers gaat niet alleen over voetbal, maar ook over integratie en samenwerking. Jongeren uit het secundair onderwijs hebben de gelegenheid om elkaar te ontmoeten op en naast het voetbalveld. Okan staat voor: Onthaalonderwijs Anderstalige Kinderen. De wedstrijden worden geleid door spelers van het homeless team van K. Lierse SK. Dit tornooi wordt georganiseerd door de sportdienst van Lier in samenwerking met K Lierse SK, het straathoekwerk en het jeugdwelzijnswerk.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 3 mei, 2017
Einddatum: 
donderdag, 4 mei, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK