BELANGRIJKE ONDERNEMERS IN KONINKLIJK ATHENEUM

Begin deze week ging een nieuwe editie van ‘Ondernemers voor de klas’ van start. 350 ondernemers en bedrijfsleiders zullen ruim 650 gastlessen verzorgen in secundaire scholen, hogescholen en universiteiten in heel Vlaanderen. Meer dan 13.000 jongeren krijgen zodoende de kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en vragen te stellen aan ervaren ondernemers en bedrijfsleiders.

Vlajo wil op deze manier de ondernemerszin van jongeren van op de schoolbanken aanwakkeren en hun eigen vaardigheden en talenten laten ontdekken. Zo kunnen ze nadien de juiste beroepskeuze maken en als ondernemende werknemers in het bedrijfsleven stappen. Ook de leerlingen van de 6de jaren van het Koninklijk Atheneum krijgen bekende sprekers op bezoek. De reeks werd geopend door Stephanie Gillis van Emmaüs. Emmaüs is actief in de gezondheidszorg en de welzijnszorg, telt 6.100 medewerkers en beschikt over een netwerk van ruim 200 voorzieningen in de provincie Antwerpen.

Daartoe behoren algemene ziekenhuizen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, ondersteuning van personen met een beperking, kinderopvang, bijzondere jeugdzorg en kinderzorg en gezinsondersteuning. Dinsdag 19 januari is macro-econoom Gert Noels van 13.30 tot 15.10 uur te gast. Hij verwierf bekendheid in de financiële wereld als hoofdeconoom van Petercam. In 2009 ging hij van start met Econopolis, gespecialiseerd in vermogensbeheer en financieel-economisch advies. De reeks wordt vrijdag 22 januari van 8.15 tot 10 uur afgesloten door Luc Hellemans, CEO van Arcadis. Arcadis is een grote speler op het gebied van advies, ingenieurs en managementdiensten in de sectoren infrastructuur, water, milieu en gebouwen. De voorname gastsprekers werden telkens verwelkomd door directeur Ilse De Bast en leerkracht Katleen Stalmans.

Begindatum: 
dinsdag, 12 januari, 2016
Einddatum: 
dinsdag, 12 januari, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK