BELANGRIJKE CHEQUE VOOR VZW TEJO

Onder leiding van voorzitter Jo Daelemans heeft een delegatie van ‘Vrouw en Maatschappij’ van de CD&V Lier-Koningshooikt, een cheque van 607 euro overhandigd aan de vzw. Tejo (Therapie voor Jongeren). Het bedrag vertegenwoordigt de opbrengst van de verkoop van tweedehandskleding en van de jaarlijkse pannenkoekendag.

Tejo biedt gratis en anoniem graag een luisterend oor voor jongeren van 10 tot 20 jaar met problemen thuis of op school of die worstelen met een identiteitscrisis. Zij worden opgevangen door een team van 17 vrijwilligers, gediplomeerde therapeuten, voor een gesprek en verdere begeleiding. De vzw. Tejo is gevestigd aan het Oud Kerkhof 6 in het begijnhof, in een pand dat gehuurd wordt van de kerkfabriek. Het voorbije jaar werden 130 jongeren begeleid. De 14- tot 16-jarigen vormen de grootste groep. Ze komen op eigen initiatief of werden doorverwezen. Het zijn jongeren uit Lier of die er school lopen.

Bij wijze van primeur vertrouwde Lut Arras ons toe dat door haar een spel werd ontwikkeld om de leerlingen van het 4de jaar van de Lierse middelbare scholen via een quiz en leuke opdrachten vertrouwd te maken met de diensten die actief zijn in het sociale veld. Het spel werd al uitgetest bij een scoutsgroep en toegelicht tijdens een regionale vergadering van Tejo in Antwerpen. Het zal nu voorgesteld worden in 2 Lierse scholen en aansluitend geëvalueerd worden. Als locatie werd jeugdcentrum Moevement uitgekozen. De vzw. Tejo is geopend op maandag en donderdag van 15.30 tot 19.30 uur en op woensdag van 12 tot 18 uur en bereikbaar via tel. 03-480 31 13, gsm 0476-26 03 62 en e-mail: info.lier@tejo.be.

Begindatum: 
donderdag, 23 februari, 2017
Einddatum: 
donderdag, 23 februari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK