BEDNET-AWARD VOOR LIERSE SCHOLEN

De vzw. Bednet is al 10 jaar actief. Tijdens het voorbije decennium werden meer dan 1.000 langdurig zieke kinderen via het internet, de camera en de computer verbonden met hun klas. Zodoende misten ze het contact met hun klasgenootjes niet en liepen ze geen leerachterstand op.

Bednet is gratis voor het uitlenen van het computermateriaal, de installatie en het gebruik van de internetlijn en de persoonlijke opvolging door een plaatselijke consulent. Bednet helpt zolang het nodig is, in overleg met de school, de ouders en het kind. Gemiddeld volgen de kinderen gedurende 7 tot 8 maanden les via Bednet en bedraagt de kostprijs 4.500 euro per kind. Bedrijven en verenigingen kunnen Bednet steunen. Gelet op de toename van het aantal aanvragen, wordt momenteel geld gezocht voor het aankopen van 60 computers en 25 speciale camera’s.

40% van de werkingsmiddelen komt van giften. Deze zijn welkom op rekening IBAN BE56 00415 9950 0088 en BIC GEABEBEBB met vermelding van naam en gift Bednet. Bedragen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Naar aanleiding van 10 jaar verdienstelijke werking werd een Bednet-award uitgereikt aan enkele scholen die nauw samenwerken met de vzw. In Lier werd de delegatie ontvangen in het Sint-Gummaruscollege.

Daar werd een award overhandigd aan directeur Geert Hellemans, in de hoop dat deze aan de gevel of op een andere goed zichtbare plaats aangebracht wordt. In Lier wordt ook een award toegekend aan: het Koninklijk Atheneum, het Sint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde, het Sint-Ursulalyceum en het Vrij Technisch Instituut. Na het bezoek aan het Sint-Gummaruscollege ging het met een Amerikaanse autobus richting Heist-op-den-Berg, Geel en Westerlo. Bednet verkoop knuffels en kersenpitkussentjes. Ze kunnen o.m. via de webshop aangekocht worden. Voor meer info: zie www.bednet.be/bednet-helpen.

Begindatum: 
donderdag, 23 oktober, 2014
Einddatum: 
donderdag, 23 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK