BEBLOEMINGSACTIE IN LIER EN KONINGSHOOIKT

Tijdens de lente en de zomer zal de Lierse binnenstad en het centrum van Koningshooikt weer extra opgefleurd worden met bloemen. Aan de bruggen en aan de stadsgebouwen komen bloembakken, grote bloempotten en hangmanden, gevuld in de rood-witte kleuren van de stad.

Naar het zeggen van schepen Bert Wollants werd gekozen voor een combinatie van rode en witte geraniums, rode begonia’s, witte prachtkaars, ijzerhand, wit tandzaad, waaierbloem en bladplant ‘hondsraf’. De soorten bloemen worden aangepast aan het type van bloembak. In de reuzenpotten komen in het midden opgaande planten, met hangplanten aan de buitenkant.

De Grote Markt wordt versierd met 7 grote potten met beplanting die het hele jaar door blijven staan. In de zomer worden ze gevuld met hortensia’s, in de winter met groene heesters. Op de Grote Markt komen ook 4 extra hangkorven. In Koningshooikt verschijnen in de Dorpsstraat, op het Koningsplein en aan de hoek van de Schoolstraat, hangkorven en grote bloempotten. De bruggen aan de invalspoorten naar het centrum worden opgefleurd met bloembakken.

Bloempotten en hangkorven zullen het straatbeeld opvrolijken in de H.-Geeststraat, de Rechtestraat, de Berlaarsestraat, de Berlarij, de Vismarkt, de Rolwagenstraat, de Begijnhofstraat, de Florent Van Cauwenberghstraat, de Kolveniersvest, de Kartuizersvest, de Antwerpsestraat, de Schapekoppenstraat, het Zimmerplein, de Grote Markt, het Leopoldplein en de Netelaan. In het totaal gaat het om 132 balkonbakken aan bruggen en stadsgebouwen,  136 halve hangkorven en 42 grote bloempotten. De stad voorziet voor dit alles een bedrag van 35.386 euro. De bebloemingsactie start begin mei en loopt tot midden oktober.

Begindatum: 
zondag, 8 maart, 2015
Einddatum: 
zondag, 8 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK