BART VERSCHOREN VLAAMS MARATHONKAMPIOEN

Voor de derde maal organiseerde AC Lyra de Memorial Jef Breugelmans, het Vlaams en Provinciaal Marathonkampioenschap, tevens het Belgisch Marathonkampioenschap voor Politiediensten. De marathon werd gewonnen door Bart Verschoren van AC Dilbeek, die evenwel in Lier werd geboren. De andere ereplaatsen waren voor Kevin Kennis (2de), Barthememy Geldof (3de), Gino Casier (4de) en Bart Lieckens (5de).

De marathonlopers gingen in de voormiddag van start op de Grote Markt en liepen driemaal langs de voornaamste bezienswaardigheden van de binnenstad, de Netedijken en de stadsvesten. Aansluitend werd de start gegeven voor de aflossingsmarathon met 3 lopers. In de namiddag volgden nog de kidsrun, de 5 kilometer en de 10 miles. Langs het parcours evenals aan de aankomstlijn in het Netestadion werd een ruime belangstelling genoteerd en ging het er sfeervol aan toe.

Bij de dames ging de meeste aandacht naar Lyra-atlete Els Rens die met een tijd van 2 uur 45' ’n 37’’ voor de 4de maal Vlaams marathonkampioen werd. Haar volgende belangrijke uitdaging wacht op 1 mei met de marathon van Belfast. Een bijzonder knappe prestatie werd eveneens geleverd door Evi Theeuws uit Lier die als derde eindigde. De prijsuitreiking in cultuurcentrum De Mol werd geleid door Gerry Follens, secretaris van AC Lyra. Voor de huldiging van de deelnemers aan het Belgisch kampioenschap voor politiediensten werd hij bijgestaan door Luc Smeyers, hoofdcommissaris bij de Lokale politie Herentals en voorzitter van de Politiesportbond van België. Hij mocht Jesse De Proost bij de heren en Annelies Huyghe bij de dames, huldigen als Belgische Marathonkampioenen. 

Uitslag van de 5 kilometer: 1 Olivier Van Hoey, 2 Thomas De Vleeshouwer, 3 Glen Leys, 4 Mohamad Shadi en 5 Lars Droogmans.

Uitslag van de 10 miles: 1 Mohamed Elkamoui, 2 Jasper Wuyts, 3 Maarten Dejonghe, 4 Chris Wouters en 5 Mimoun El Farmi.

Uitslag van aflossingsmarathon: 1 Team Vedette Sport, 2 Team AC Duffel 1, 3 De Doempelpoempen, 4 Joggers Team Tienen en 5 Team Chris Cumps.

Tekst: Herman De Belder

Foto's: Mon Rottiers

Begindatum: 
maandag, 27 maart, 2017
Einddatum: 
maandag, 27 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK