BAKKERIJ HENDRICKX VIERT 65 JAAR BEDRIJVIGHEID

Vorig weekend hingen de feestvlaggen uit bij bakkerij Hendrickx in de Antwerpsestraat 130. De bakkerij bestaat immers 65 jaar en dus werden de klanten en de voorbijgangers getrakteerd op een hapje en een drankje. Aan stoppen denken de zaakvoerders lang nog niet: hun beroep is gewoon hun hobby.

De zaak werd op 1 mei 1954 opgestart door vader Jules ‘den bakker’ Hendrickx en zijn echtgenote Paula Anthonis. Zij hadden elkaar leren kennen in bakkerij De Ceulaer in de Berlarij, waar Jules in de bakkerij en Paula in de winkel werkte. Toen ze in de Antwerpsestraat op eigen benen van start gingen, huurden ze de winkelruimte en de achterliggende ruimte van twee tantes die hier een hoedenwinkel hadden. De huurprijs bedroeg in die tijd 1.500 BEF per maand. In 1983 werd de zaak overgenomen door Johan en zijn echtgenote Chris Sluyts. Johan heeft als kleine jongen steeds in de bakkerij geholpen. Na de lagere school volgde hij de bakkersopleiding aan het PIVA, eerst in dagonderwijs en na enkele jaren in avondonderwijs ‘om overdag mee te kunnen helpen’. Nadat de bakkerij was overgenomen, werd ook een ruim assortiment patisserie aangeboden. Als voorzitter van de Orde van het Liers Vlaaike is Johan – die zelfs als reus vereeuwigd werd – een bekende figuur in de Pallieterstad. Er wordt geen feest georganiseerd, of hij tekent present. Bovendien ontsproten uit zijn brein meerdere lokale lekkernijen. Hiertoe behoren het Liers Haantje in 1974 naar aanleiding van de Torenfeesten, de Zimmerkoek in 1988 in het kader van het Zimmerjaar, het Sint-Gummarusbrood in 2012 (‘Lier 800’) en de Sint-Gummaruskoek.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 9 mei, 2019
Einddatum: 
donderdag, 9 mei, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK