ARTISTIEK PROJECT VOOR JONGEREN VAN START

Aan jeugdhuis De Moeve is het nieuwe artistieke project ‘Artafact’ van start gegaan. Onder leiding van An-Sofie Gysemans is het de bedoeling om de artistieke beleving bij jongeren van 14 tot 26 jaar te stimuleren.

Nadat de voorbije jaren de nadruk werd gelegd op hoofdzakelijk muzikale activiteiten, had het jeugdhuis nood aan een nieuwe benadering. In deze optiek is het de bedoeling het culturele en artistieke aanbod uit te breiden. Jongeren uit Lier en omgeving hebben de gelegenheid om op een creatieve manier te experimenteren met kunst. De focus ligt daarbij op diverse vormen van streetart.

Het project omvat drie fasen. Vooreerst was er de kick-off die werd bijgewoond door zo’n 200 jongeren, die konden kennismaken met de mogelijkheden binnen streetart, zoals graffiti, free running en skaten. Tijdens de paasvakantie worden workshops zeefdruk, graffiti en free running georganiseerd, waarbij de jongeren zelf kunnen experimenteren. Tenslotte is het de bedoeling een groep jongeren te vormen die het project verder willen dragen, grote werken creëren, ateliers ontwikkelen en tentoonstellen in de open ruimte.

Begindatum: 
zondag, 6 april, 2014
Einddatum: 
zondag, 6 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK