ARLECCHINO HAALT ’T ROS B’ VAN STAL

Als eerstvolgende productie brengt Toneellabo Arlecchino ‘’t Ros B. Vier man en een paardenkop’. De tekst is van de hand van Johan De Paepe, die ook de regie voert. De eerstvolgende voorstellingen hebben plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari om 20.30 uur in zaal De Marollen, Bril 6 in Lier.

De leenman en schoonbroer van Karel De Grote, Aymon, is gehuwd met Aye, de zus van Karel. Uit hun laveloze liefde werden vier (heems)kinderen geboren: Adelaert, Ritsaert, Writsaert en Reinout … vier bloemige … meisjes. In de absurde middeleeuwen nam men het niet zo nauw met voornamen! Voor hun 18de verjaardag mogen de meisjes een ros uitkiezen. Het ros van Reinout is hoogdravend, klinkt aks een beiaard en is geen ros om zonder rijkaarzen aan te pakken. Eén van Karels dochters, Lodewijk, is jaloers. Zij wil immers ook het ros. Zij nodigt Reunout uit voor een partijtje schaak. De winnaar wint … het ros. Reinout kan echter niet tegen vals spelen, met het gevolg … dikken ambras. Daarna is het vechten of vluchten. Het is alsmaar de vraag of Karel De Grote de vier heemskinderen en hun aanhang nog op het spoor komt?

‘’t Ros Beiaard. Vier man en een paardenkop’ is een stuk van grap en grol, van leut en lol. Absurdisme ten top. Een stuk over geluk en gevoeligheid. Geluk dat op- en onderduikt. Gevoeligheid die er bij iedereen is, maar voor de ene hier, maar voor de andere daar op- en onderduikt. Verlenen hun medewerking: Hanne Van de Velde, Elien Kevelarerts, Céleste Verbueken, Willemie Quaeyhaegens, Vincent Jacobs, Felix De Koninck, Alexandre Santos, Lennert Vercammen, Charly Vandenborre, Kaatje Peeters, Bart Van Nieuwenhove, Anouk Lambrechts, Hilde Fleerackers, Lieve Mortelmans, Greet Van Houtven, Kitty Janssen, Juleke Cole, Emma Vingerhoets en Sara Vingerhoets. Het stuk wordt nog opgevoerd op 15, 16, 22, 23, 25 en 28 februari, 1 en 2 maart om 20.30 uur in zaal De Marollen. Tickets kosten 12 euro en kunnen gereserveerd worden via www.arlecchiniolier.be. Korting is voorzien voor studenten, 60+ en groepen.

Tekst: DéBé

Foto's: Arlecchino

Begindatum: 
vrijdag, 15 februari, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 16 februari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK