APOTHEOSE VAN 100 JAAR SCOUTING

Zondag 21 september wordt de viering van 100 jaar scouting  Lier bekroond met een groot slotfeest. Het centrale actiepunt vormt van 10 tot 17 uur de feesttent die staat opgesteld op de plaats van het voormalige zwembad aan de Netelaan, vlakbij het Timmermans-Opsomerhuis.

In de tent kunnen bij een drankje en een hapje jeugdherinneringen opgehaald worden, kan een fototentoonstelling bekeken worden en kunnen de huidige scoutsjongeren in volle actie bewonderd worden. De oud-scouts hebben voor hen tal van activiteiten en opdrachten uitgewerkt, zodat de jongeren zich volledig kunnen uitleven op en rond de stadsvesten en het begijnhof. Wie er zin in heeft kan onder toezicht van de para’s van Berlaar aan de Molbrug de ‘deathride’ afglijden.

Scouting Lier heeft tijdens dit jubileumjaar tal van opmerkelijke activiteiten georganiseerd. Begin maart had in het Vredeberg een retrospectieve tentoonstelling plaats en werden filmpjes uit de oude doos geprojecteerd. Zaterdag 26 april had in de feestzaal van het Sint-Gummaruscollege een spetterend Kimbal plaats en zaterdag 4 mei werd in het kader van de 84ste Grote Trek naar Scherpenheuvel, in het VTI een stevig ontbijt aangeboden. De slotdag van het jubileumjaar betekent tevens de start van het nieuwe werkjaar.

Foto's: Archief Scouts

Begindatum: 
zondag, 21 september, 2014
Einddatum: 
zondag, 21 september, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK