ANTWERPSE STUDENTE WINT ETIKETWEDSTRIJD ‘DE JUTTENEER’

In 2021 viert Koningshooikt het 200-jarig bestaan. In het vooruitzicht hiervan werkt de dorpsraad een passend feestprogramma uit. De productie van een eigen bier ‘De Jutteneer’ vormt hier alvast een onderdeel van. Om de flesjes en de bijhorende glazen van een mooi etiket te voorzien, werd in samenwerking met huisgalerij Art Uur de wedstrijd ‘Message on a bottle’ georganiseerd. De proclamatie had zonet in de kunstgalerij plaats.

Bij deze gelegenheid werden de genodigden welkom geheten door Dirk Frans, voorzitter van de dorpsraad. Deze verwees naar enkele historische herkenningspunten zoals de varkenskop, de stadpomp en de voormalige brouwrij Verbesselt op het Koningsplein. Zelfs Hendrik Conscience kwam naar verluidt in Koningshooikt al ééns een pintje drinken. Voor de creatie van het feestbier werd de brouwmeester van Het Anker in Mechelen onder de arm genomen. Bij het bier hoort uiteraard een passend etiket. Hiervoor werd een reglement opgesteld in overleg met Elke Cuypers van huisgalerij Art Uur. Elk ontwerp moest de sfeer van Koningshooikt uitstralen, passen op een bruin flesje en het bijhorende glas en in het rek opvallen tussen de andere bieren. In totaal werden 26 inzendingen ontvangen van deelnemers uit Koningshooikt, de omgeving en ver daarbuiten. 

De ontwerpen werden voorgelegd aan de jury bestaande uit Dirk Frans, voorzitter, en Greet Callens, secretaris van de dorpsraad, en Elke Cuypers en Anja Verbruggen, als vertegenwoordigers van de kunstensector. De jury bekroonde uiteindelijk het ontwerp van Ouhalli Soukaina, een 19-jarige studente uit Deurne die de richting ‘Publiciteit en Illustraties’ volgt aan het Sint-Maria Instituut in Antwerpen. Zij gebruikte zachte kleuren – grijs en roze – en stelde een feestvarken centraal. De 2de plaats was de Hooiktse Ann Wuyten, kleindochter van kunstenaar Jozef Wuyten. De 3de plaats voor Bensaid Hadil, eveneens student aan het Sint-Maria Instituut Antwerpen. De drie laureaten ontvingen alvast een centrumbon en hebben nog recht op een Hooikts bierpakket. De aanwezigen konden hiervan al in exclusiviteit proeven. De inzendingen kunnen nog tot en met 18 oktober bewonderd worden in galerij Art Uur, Lisperstraat 60. De galerij is open op donderdag van 10 tot 13 en van 19 tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zaterdag, 26 september, 2020
Einddatum: 
zondag, 18 oktober, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK