ALLE 12- TOT 15-JARIGEN VOOR VACCINATIE UITGENODIGD

In het vaccinatiecentrum Pallieterland zijn er ondertussen 128.577 vaccins gezet. 1.428 personen hebben actief een vaccin geweigerd omdat ze het niet willen, 48 personen omdat er een medische contra-indicatie is en 662 personen omdat ze reeds gevaccineerd waren toen ze een uitnodiging ontvingen. 

Voor de leeftijdscategorie 12- tot 15-jarigen werden alle uitnodigingen verstuurd. Meestal is geen e-mailadres bekend bij de overheid, zodat de uitnodigingen via de post worden verstuurd. Dit kan enkele dagen tot een week duren. De uitnodiging kan sneller bekeken worden door in te loggen op MyHealthViewer.be. Op deze manier kan ook sneller een afspraak gepland worden. Valt de tweede prik in september, dan zijn er voldoende vrije momenten voorzien na de schooluren. 12- tot 15-jarigen moeten toestemming krijgen van een ouder of voogd om gevaccineerd te worden. Ze kunnen begeleid worden door een ouder en voogd, die dan hun toestemming kunnen geven. Jongeren die alleen komen hebben een schriftelijke toestemming nodig. 

In de categorie 18- tot 64-jarigen kreeg 90,1% minstens 1 dosis en is 62,46% volledig gevaccineerd. Bij de 65-plussers is dit respectievelijk 95,93% (1 dosis) en 94,48% (volledig). Wat de volledige bevolking van de ELZ Pallieterland betreft gaat het om 76,89% (1 dosis) en 58,03% (volledig). Op dit moment blijft het aantal coronabesmettingen stijgen. Het blijft dan ook belangrijk om de basismaatregelen te respecteren. Draag een mondmasker wanneer je in contact komt met anderen, houd voldoende afstand en let op een goede handhygiëne. Beperk je contacten zo veel mogelijk tot de vaste groep vrienden/familie en doe zo veel mogelijk buiten. Blijf je binnen, ventileer de ruimtes dan zo goed mogelijk.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Begindatum: 
vrijdag, 30 juli, 2021
Einddatum: 
donderdag, 30 september, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK