AFTELLEN NAAR DE OPENING VAN ‘THE START’

Omwille van corona moest de opening van de  ‘The Start’ Escape Rooms aan de Liersesteenweg 172 in Emblem op de grensscheiding met Lier, al enkele malen uitgesteld worden. In de huidige omstandigheden is de opening voorzien op zaterdag 5 juni 2021. Het gebouw werd volledig opgefrist en met bijzondere aandacht voor corona en veiligheid ingericht. ‘The Start’ omvat exclusieve Live Escape Rooms en ’s werelds beste VR Escape Rooms.

Volgens zaakvoerder Benny Cockx nam de voorbereiding van de Escape Rooms twee jaar in beslag. Het basisconcept werd door hem ontwikkeld en door specialisten ter zake verder uitgewerkt. Zelf heeft hij meer dan 25 jaar ervaring in de sector van de video-games. Hij ging op zoek naar een locatie die op het vlak van kwaliteit, mogelijkheden en grootte, aan strenge eisen voldeed. Ruim een jaar geleden werd een groot bedrijfspand met een oppervlakte van 700 vierkante meter verdeeld over 4 verdiepingen vlakbij de Ring van Lier aangekocht. Het opvallende gebouw werd aan de buitenzijde volledig opgefrist. Binnenin werden de ruimtes volledig gestript, zodat de basisinfrastructuur in functie van de nieuwe bestemming volledig zichtbaar is. Om het geheel van de nodige energie te voorzien werden zonnepanelen geplaatst. Heel de operatie vernieuwing verliep met aandacht voor corona en veiligheid. Zo heeft elke escape room een eigen airco met verse luchtcirculatie. Op meerdere plaatsen werden branddetectoren, noodknoppen aan de deuren, infraroodcamera’s en brandblusapparaten voorzien. Er is ook noodverlichting en een evacuatietrap, bereikbaar vanop elke verdieping. Oorspronkelijk was het de bedoeling om midden oktober 2020 open te gaan. Corona stak hier evenwel een stokje voor. De tijd werd dan maar benut om nieuwe games te ontwikkelen. ‘The Start’ omvat vandaag 3 Live Escape Rooms, 3 VR Escape Rooms en een loungebar met 40 plaatsen. Momenteel wordt nog een buitenterras en een groene parking aangelegd. 

De avontuurlijke trajecten die bij de opening worden aangeboden zijn: ‘Chernobyl’ met verwijzing naar de kernramp die 35 jaar geleden plaatshad; ‘Harbor Hotel’, een psychologisch drama over een 16-jarige jongen wiens ouders vermist zijn; ‘9 Rooms’ is de eerste escape room in Europa met 9 kamers. Elk met een thematisch decor en verrassende challenges van elk 9 minuten; ‘ The Lost Pyramid’, in de wereld van de ‘Assassin’s Creed Origines’; ‘Beyond Medusas Gate’, in een aangepaste Griekse setting en ‘Danger Time’, met verwijzing naar de wereld van de Prins van Perzië. Tijdens de adembenemende en spectaculaire tochten komt het er op aan om in teamverband optimaal samen te werken, behendigheid te tonen, puzzels en codes te ontcijferen. Alles wordt nauwlettend opgevolgd vanuit de technische ruimte, het zenuwcentrum onder de vorm van de nagebouwde controlekamer van Chernobyl. In de regel worden 60 minuten voor een ontdekkingstocht voorzien, die kan oplopen tot 71 minuten in het geval van ‘Chernobyl’. Op dit moment wordt een Escape Room rond het corona-virus en de bijhorende mutaties voorbereid. Dit is eveneens het geval voor een reeks, aangepast aan de leefwereld van kinderen. ‘The Start’ zal open zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 22 uur. Reserveren kan via www.thestart.be.

Tekst: DéBé

Foto's: ROM

Begindatum: 
donderdag, 29 april, 2021
Einddatum: 
donderdag, 29 april, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK