AFSCHEIDSFEEST VOOR LIERSE KORPSCHEF

Op 1 november gaat Werner Cazaerck als korpschef van  de Lokale Politie Lier met pensioen. In het vooruitzicht hiervan werd door de stad een afscheidsfeest georganiseerd. Onder de aanwezigen bevonden zich de burgemeester, de schepenen en raadsleden, de korpschefs van de aangrenzende politiezones, vertegenwoordigers van de gerechtelijke en justitionele instanties, gepensioneerde en huidige medewerkers van de Lokale Politie Lier.

In zijn welkomstwoord verwees burgemeester Frank Boogaeerts naar de loopbaan van de gevierde bij de Lokale Politie Lier. Op 1 juli 1978 werd hij benoemd als adjunct-commissaris, op 25 juni 2001 als  commissaris en op 10 november 2006 als korpschef. Werner Cazaerck heeft altijd een bijzondere belangstelling gehad voor de ordehandhaving en de openbare orde, vooral met betrekking tot het voetbal. Zo speelde hij een actieve rol bij het WK voetbal van 1998 in Frankrijk, Euro 2000 en het WK van 2002 in Japan. De ordehandhaving bij de wedstrijden van K Lierse SK leidde hij in goede banen. Vooral de laatste 9 jaar was er een nauwe samenwerking tussen de burgemeester en de korpschef, die altijd oog had voor het welzijn van zijn personeel.

Marianne Ceusters, sinds 1987 de administratieve rechterhand van de korpschef, prees zijn zin om te relativeren en zijn diplomatische aanpak. Volgens personeelschef Isabel Van Dessel wist hij als geen ander de medewerkers op hun gemak te stellen en zorgde hij voor een familiale sfeer binnen het korps. Commissaris Marc Simons prees zijn constructieve aanpak van problemen en zijn goede relatie met overheidsinstanties. Volgens commissaris Stijn Van den Bulck laat de uittredende korpschef een goed georganiseerd korps na. Op het vlak van automatisering en informatisering stond Lier steeds mee aan de top. De mens in de collega’s stelde hij steeds centraal. Ook al was de bijeenkomst voor hem een grote verrassing, toch hield de korpschef een spontaan dankwoord. Hij verlaat het korps met een goed gevoel, omdat de opvolging meer dan verzekerd is. De vlotte samenwerking en de menselijke aanpak was volgens hem een verhaal van twee kanten.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 9 oktober, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 9 oktober, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK