AFHAALPUNT VAN DE BUURDERIJ IN DE FE

Buurderij Lier behoort tot het netwerk van ‘Boeren & Buren’, een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokale hoeveproducten, dat in Vlaanderen van start ging in 2015 naar het voorbeeld van ‘La Ruche dit Oui’ in Frankrijk. Het idee achter een Buurderij is om lokale producenten (Boeren) en klanten (Buren) rechtstreeks met elkaar in contact te brengen tijdens een wekelijkse pop-up boerenmarkt. De Buren kunnen hun groenten, fruit, vlees, zuivel, kruidenierswaren en ambachtelijk bereide gerechten online bestellen via www.boerenenburen.be en deze op een vaste locatie en tijdstip afhalen.

Buurderij Lier is in juni 2016 van start gegaan in het VTI Lier met een afhaalmoment op woensdagavond van 19 tot 20 uur. De producenten brengen hier hun bestellingen mee, die de klanten op basis van hun bestelnummer in ontvangst nemen. Een Buurderij is zodoende ook een ontmoetingsplaats waar er ruimte is voor een praatje tussen de Boeren en de Buren. Sinds de start hebben 13 producenten meer dan 700 bestellingen verzorgd. Momenteel zijn er 782 Buren lid. Gemiddeld komen zo’n 30 klanten per week hun bestelling ophalen.

Op zoek naar een geschikte plaats om het wekelijks afhaalmoment te houden, contacteerde Buurderij Lier de bibliotheek. De filosofie achter de Buurderij van duurzaamheid, het ondersteunen van lokale producten en het versterken van de sociale cohesie sluit aan bij de functie van de bibliotheek als laagdrempelige ontmoetingsplaats. Het schepencollege verleende daarom toestemming aan Buurderij om vanaf 25 januari 2017 een wekelijks afhaalmoment te organiseren in de bibliotheek en dit op woensdag van 18 tot 19 uur. Evenwel met uitzondering van de sluitingsdagen van de bibliotheek.

De bibliotheek wil de nodige ruimte voorzien voor een proefperiode van drie maanden. Na deze termijn wordt de samenwerking geëvalueerd en nagegaan of de Buurderij geen hinder veroorzaakt voor de reguliere bibliotheekbezoeker of voor de werking van de bibliotheek.

Begindatum: 
woensdag, 25 januari, 2017
Einddatum: 
zondag, 31 december, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK