AC LYRA LANCEERT MEMORIAL MIEKE VERVOORT

‘2019 was op sportief vlak het beste jaar ooit van AC Lyra. Toch is het de bedoeling om in de toerkomst nog beter te doen’. Met deze woorden zette voorzitter Simon Chovau de toon bij aanvang van de nieuwjaarsreceptie in de parochiezaal van O.L.V.-Onbevlekt. ‘Het beleid van de club wordt verder geoptimaliseerd en de clubwerking verder geprofessionaliseerd’.

Simon Chovau is ondertussen 10 jaar voorzitter van de club. In deze periode is er veel veranbderd en werden tal van opmerkelijke momenten beleefd. Internationaal werden vele successen geboekt en zilveren en bronzen medailles op Europese Kampioenschappen behaald. In 2019 kroonden de cadetten en de scholieren meisjes zich tot de beste van Vlaanderen. De dames werden kampioen in de 1ste landelijke en verschijnen opnieuw in de ere-afdeling van de VAL. Ook de heren behoren tot de beste ploegen van het land. Lyra AC is uitgegroeid tot een topclub, die meerdere topatleten aantrekt. Qua infrastructuur is er nog werk aan de winkel. Naast het budget dat door de stad voorzien wordt voor een polyvalent lokaal en een opwarmingszone, zijn een permanente boarding, een indoorhal en een tribune welkom.

Secretaris Gerry Follens, ondertussen voorzitter van de VAL, verwees naar de vele organisaties die veel lof kregen. In februari 2019 werd de 50.000ste jogger genoteerd voor de natuurlopen 2018-2019. Een deel van de opbrengst van de kerstnatuurloop werd toegekend aan de vzw. Amikoj, die ijvert voor een woonproject en verbeterde leefomstandigheden voor personen met ene beperking. Een cheque van 1.500 euro – de opbrengst van de collectebussen en 2 euro per deelnemer aan de kerstnatuurloop – werd door burgemeester Frank Boogaerts, bijgestaan door schepen Ivo Andries, overhandigd aan de verantwoordelijken. Kris Loos zorgde namens de begunstigden voor een dankwoord. Tijdens het zomerseizoen 2020 volgen andermaal meerdere hoogstaande organisaties. In samenspraak met de ouders van ‘wielemie’ Marieke Vervoort wordt de internationale meeting voor atleten met een beperking, vanaf 3 oktober 2020 omgedoopt tot ‘Memorial Mieke Vervoort’, sinds 2011 lid van de club. Ter afsluiting van het officiële gedeelte werd door de voorzitter nog een dankwoord uitgesproken en werd de nieuwe wedstrijdkledij voorgesteld.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 12 januari, 2020
Einddatum: 
zondag, 12 januari, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK