AC LYRA HULDIGT EUROPESE VELDLOOPATLETEN

Voor aanvang van de jongste editie van de Powerplus Natuurlopen werd in het Netestadion hulde gebracht aan 3 atleten van AC Lyra, die een knappe prestatie leverden tijdens het voorbij E.K. veldlopen  in Dublin. De jongste Lyra-atleten vormden een erehaag, waartussen Michael Somers, Nikolai Saké en Ward Leunckens op het podium werden geroepen.

De 26-jarige Michael Somers uit Lint eindigde in Dublin bij de seniores als 5de en eerste Belg. Hij is gespecialiseerd in de lange afstand en het veldlopen. In 2016 en 2017 nam hij deel aan het EK veldlopen bij de beloften en bezorgde hij België tot tweemaal toe mee de zilveren medaille in het landenklassement. Sinds 2018 maakt hij deel uit van de selectie bij de seniores. In 2019 werd hij 9de op de 5.000 meter tijdens de Universiade in Napels. Hetzelfde jaar werd hij Belgisch kampioen 5.000 meter. Dit jaar won hij de 10 miles in Antwerpen, de crosscup in Mol en Roeselare en is hij leider in de crosscup. 

Nikolai Saké uit Berchem droeg bij tot de 5de plaats van België in het landenklassement. Hij begon zijn atletiekloopbaan bij ABES Edegem, vooraleer over te stappen naar AC Lyra. Dit jaar nam hij deel aan o.m. de marathon van Berlijn, de Nacht van de Atletiek (4de) en het Belgisch kampioenschap 5.000 meter (4de). Nikolai is afgestudeerd als dr. In de geneeskunde aan de UA en is momenteel verbonden aan de afdeling psychiatrie van het Erasmus- en Stuivenbergziekenhuis. Onder leiding van trainer Nathan Kahan bereidt hij zich voor op het WK indoor in Belgrado (3.000 meter) en het EK 10.000 meter in München. Tijdens het pisteseizoen treedt hij aan in de 5.000 en de 10.000 meter.

Ward Leunckens (21) uit Wilrijk begon eveneens bij ABES Edegem en is nu het tweede seizoen lid van AC Lyra. De 800 en de 1.500 meter zijn voor hem de favoriete afstanden. In deze laatste discipline werd hij vice-kampioen bij de beloften. In Dublin tilde hij België mee naar een mooie 6de plaats in het teamklassement bij de beloften U-23. Ward volgt het 4de jaar bio-ingenieur aan de KUL en traint in Leuven samen met Michael Somers bij Roel Breugelmans. 

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 18 december, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 18 december, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK