AANNEMER LAAT STAD IN DE STEEK

Samen met uit te voeren asfaltwerken aan het Leopoldplein, de Kromme Ham en de Dorpstraat, werd ook de langverwachte herasfaltering van de Mechelsestraat al geruime tijd voorbereid. Nu blijkt dat deze laatste werken toch niet kunnen uitgevoerd worden.

Eind mei werd een heraanbesteding uitgeschreven, die op 1 september werd toegewezen aan een aannemer uit Westende. Om de hinder voor de scholen en de studenten te beperken, moesten de werken tijdens de herfstvakantie uitgevoerd worden. De aannemer liet nu weten dat hij deze werken dit jaar niet meer wil uitvoeren.

‘De aannemer laat hiermee de stad en vooral de schoolgaande jeugd in de steek’, aldus schepen Bert Wollants. ‘Volgens hun eigen webstek wordt vlug en verzorgd werk afgeleverd voor een eerlijke prijs’. In Lier is dit allerminst het geval. Het stadsbestuur is dan ook allesbehalve te spreken over dit soort praktijken en beraadt zich momenteel over de stappen die het kan ondernemen tegen de aannemer.

‘Daarmee ligt er natuurlijk nog geen asfalt tegen het einde van de week, maar als we niet reageren zullen ook andere steden en gemeenten het slachtoffer worden. Bovendien moeten we krijgen waar we recht op hebben’, zo benadrukt schepen Bert Wollants.

Begindatum: 
dinsdag, 28 oktober, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 28 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK