AANGRIJPEND BOEK OVER HUIDKANKER

‘Dokter, stop alstublieft mijn huidkanker’ is de titel van het jongste boek van Liliane Verellen uit Lier. Eerder verscheen van haar hand ‘Loslaten, het grote wonder van de ziel’, dat handelt over kindermishandeling. Haar jongste publicatie is in eerste instantie bestemd voor iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks – via familieleden of vrienden – met kanker te maken had of heeft.

13 jaar geleden werd bij Liliane een ongewone huidvlek weggenomen. Na afloop kreeg ze de geruststellende mededeling dat geen nabehandeling noodzakelijk was. Ieder jaar ging ze op controle en kreeg ze telkens te horen dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Liliane was er toch niet gerust in. Ze had geregeld last van ontstekingen en voelde dat er iets niet pluis was. Over deze moeilijke periode vertelt ze zelf: ‘Ik zocht een jaar lang voor hulp en geen enkele dokter deed maar enig onderzoek. 8 dermatologen wilden geen bloedafname doen. Toen ik naar Leuven ging waren er 3 maanden nodig, vooraleer ik de diagnose huidkanker kreeg. In totaal duurde het 15 maanden dat ik zocht, vooraleer ik de diagnose huidkanker kreeg met uitzaaiingen naar drie organen. Mijn wereld stond op zijn kop. Zulke zware diagnose had ik niet verwacht. Ik was in stadium 3, bijna 4. Ik was bijna een vogel voor de kat, zoals men zegt. Ik was de wanhoop nabij’. Samen met een streng dieet, kon na 4 maanden beterschap vastgesteld worden. Vandaag lijkt ze voor 80% hersteld, al moet ze nog steeds aangepaste medicatie nemen.

Tijdens het doorlopen van het ziekteproces werd het haar bij momenten te veel, leek ze diep ontgoocheld en werd ze vaak boos. In de wachtzaal van de afdeling oncologie hoorde ze gelijkaardige klachten van lotgenoten en zag ze het leed van vele kankerpatiënten. Zodoende kwal ze tot de conclusie dat vele dingen misgaan bij dokters en in ziekenhuizen en dat patiënten heel wat onrechtmatigheden moeten ondergaan. Al haar ervaringen en klachten en deze van andere slachtoffers van kanker, stelde ze nu te boek. Het boek ‘Dokter, stop alstublieft mijn huidkanker’ telt 119 pagina’s en kost 20 euro (+ verzendingskosten). Het is te koop in de Standaard Boekhandel (ISBN-nummer: 978-94-92-883-76-6) en te verkrijgen bij de auteur: lilianeverellen@hotmail.com. Liliane Verellen heeft de intentie om een belangengroep van lotgenoten op te richten. Belangstellenden kunnen met haar contact opnemen via voornoemd e-mailadres.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
vrijdag, 5 juli, 2019
Einddatum: 
vrijdag, 5 juli, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK