9de POLITIETHRILLER VAN LUDO GELUYKENS

Onder ruime belangstelling werd in de bibliotheek van Ranst het boek ‘De Golfmoorden’ van Ludo Geluykens voorgesteld. Het is reeds de 9de politiethriller in de reeks ‘Somers en De Winter’. Het boek kost 19,9O euro en is te verkrijgen in de boekhandel en bij de auteur via ludogeluykens@skynet.ber of 0478-45 01 50.

Tijdens hun zoektocht naar een verloren geslagen bal op het golfterrein van Bossenstein in Broechem, vinden Bart Swinkels en zijn vrouw Irma in de struiken het lijk van Ivo Schaessens, een schilder-behanger uit Lier. Comissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter krijgen andermaal de opdracht om op zoek te gaan naar de moordenaar. Eerder verschenen van de auteur reeds ‘Moord op de scheidsrechter’, ‘Adellijke intriges’, ‘Een drug te ver’, ‘Losgeld voor een kind’, ‘Moord aan de balie’, ‘Chantage in het schepencollege’, ‘Afrekening in het bedrijf’ en ‘Wraak in de familie’. Het jongste boek handelt over moorden op en in de omgeving van golfterreinen zoals het Open Golfterrein Ranst,  Bissensteun Broechem, Drie Eycken Edegem en Westgolf Middelkerke-Westende.

Het uitgangspunt voor het jongste boek was het feit dat de golfsport volop in de belangstelling staat. Wat vroeger een elitaire sport was, heeft een democratiseringsproces ondergaan. Om de sfeer van nabij op te snuiven is de auteur zelf aan het golfen gegaan. Het boek werd bij de voorstelling ingeleid door schepen Fernand Bossaerts. ‘De gemeente Ranst wordt andermaal op een knappe en herkenbare manier in beeld gebracht. Zoals steeds gaat de auteur met een opvallende nauwkeurigheid te werk. De slimme camera’s van de Ranstsesteenweg in Emblem spelen een belangrijke rol in het verhaal’

Auteur Ludo, Geluykens werkt al ijverig aan een 10de boek. De inspiratie voor ‘De Riviermoorden’ werd opgedaan tijdens een riviercruise met het vrouwtje op de Rijn en de Seine.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Begindatum: 
donderdag, 8 maart, 2018
Einddatum: 
donderdag, 8 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK