93ste DONKFEESTEN BRENGEN SHOW EN SPEKTAKEL

Na een onderbreking van 2 jaar wordt meer dan ooit uitgekeken naar de Donkfeesten, die tijdens het weekend van 5-6-7 en van 13-14-15 augustus voor de 93ste maal op het programma staan. Het wordt andermaal een vertrouwde mengeling van muziek, animatie voor jong en oud, spektakel, een reuze barbecue en een ontbijt, loop- en wielerwedstrijden.

De spits wordt vrijdag 5 augustus vanaf 20.30 uur afgebeten met de ‘Domino Energy Party’, waarna dj. Team Industrial de fakkel overneemt. Zaterdag 6 augustus entertainen Freddy en Maxime vanaf 18.30 uur de kinderen tijdens de ‘Kidsparty’. Het thema ‘Fluo’ vormt de rode draad tijdens de ‘Faute Saterdagparty’ met aftrap om 21 uur. Voor de best verklede groepen en individuen zijn leuke prijzen voorzien. Zondag 7 augustus wordt vanaf 14 uur een echte familiedag met animatie voor jong en oud. Terwijl de ‘Gipsy Horses’ uitpakken met halsbrekende stunts, kunnen de kinderen zich uitleven op springkastelen en de ‘sweeper’, zich laten schminken, een ritje met de pony maken, boerderijdieren bewonderen of door karikaturist d’Auwe een tekening laten maken. Oude ambachtslui tekenen eveneens present. Vanaf 15.30 uur kan aangeschoven worden voor de reuze Donkbarbecue. Een grote portie kost 17 euro, een kleine 12 euro. Vooraf inschrijven is niet nodig. Om 19.30 uur wordt in de feesttent opgetreden door Gunther Levi. Vanaf 20.30 uur wordt hij opgevolgd door de allround partyband ‘Starshifters’ en uiteindelijk door dj. Freddy.

Na een weekje recup wordt de draad zaterdag 13 augustus weer opgenomen met een gezinsfietstocht over een afstand van 25 kilometer (13 uur) en een kaartprijskamp (14 uur). Vanaf 20.30 uur zetten vooreerst Ellis en Doran de ‘Saterday Night Fever’ in. Nadien neemt de band ‘The Amazing Flowers’ (22.30 uur) en uiteindelijk dj. Team Industrial de rol over. Zondag 14 augustus staat om 15.30 uur de Donkrun voor kids (over 700 meter), recreanten en wedstrijdlopers (over 5 of 10 kilometer) op het programma. ’s Avonds is het vanaf 20.30 uur opnieuw volop muziek troef, met vooreerst de band ‘Hammertime’ en aansluitend de dj’s. F.R.A.N.K. en Wout. De slotdag van maandag 15 augustus wordt al om 9 uur ingezet met een groot moederdag ontbijt, waarvoor opnieuw honderden belangstellenden worden verwacht. Volwassenen betalen 22 euro en kinderen 11 euro. Voor -4-jarigen is het ontbijt gratis. Gevraagd wordt vooraf in te schrijven via www.donkvrienden.be. Vanaf 13.30 uur volgen de legendarische Donkkoersen. Eerst verschijnen de lokale wielerhelden aan de startlijn. Om 15 uur vertrekt de retrokoers voor +40-jarigen; om 16.30 uur deze voor -40-jarigen. Inschrijven kan via www.donkvrienden.be. De 93ste editie wordt vanaf 20.30 uur uiteindelijk afgesloten met een heus schalegerfestival, in aanwezigheid van de vedetten Yves Segers, Lyndsay en Sam Gooris. Voor alle optredens is de toegang gratis.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Begindatum: 
zaterdag, 9 juli, 2022
Einddatum: 
zaterdag, 9 juli, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK