86ste DONKFEESTEN VOL HOOGTEPUNTEN

Tijdens de eerste helft van augustus hebben in en rond de vernieuwde feesttent en de vertrouwde Donkhoeve aan het Galgeveld de 86ste Donkfeesten plaats. Zes dagen lang wordt uitbundig gefeest, samen met 8 artiesten, 4 orkesten en 2 dj’s.

De feestelijkheden worden vrijdag 7 augustus vanaf 18 uur ingezet met de Kids Party onder leiding van dansanimatrice Amber. Om 21 uur gaat de 7de Foute Frijdag Party van start, met als thema en dresscode ‘Flower Power’. Dj. Strixske zorgt voor de muzikale animatie. Zaterdag 8 augustus staat om 20.30 uur de Donk Cover Night op het programma met Maarten  Cox, die hoofdzakelijk Nederlandstalige covers brengt, en The Vicious, die uitpakken met een nieuwe show.

Zondag 9 augustus wordt vanaf 14 uur de Donk Country Day. De bezoekers kunnen een bezoekje brengen aan de kinderboerderij, ritjes met een pony of de huifkar maken, oude ambachten, kunstsmid Ludo Daems, een barbier en karikaturist d’Auwe bewonderen. De kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen en zich laten schminken. Op het programma staan eveneens demonstraties met roofvogels (arenden, condors en gieren), uilen en bijen. Een vaste attractie vormen ondertussen de Gipsy Horses met hun rodeo show.

Van 16 tot 19 uur kan aangeschoven worden voor de Super Donk barbecue. Volwassenen betalen slechts 12 euro, kinderen amper 6 euro. Om 17 uur verschijnen in de feesttent In Line Dancers, die vanaf 19 uur begeleid worden door het countryorkest The Cheating Hearts Trio, met een onvervalste Elvis Presley imitator. Om 20 uur neemt cowboy Robby Longo de fakkel over en vanaf 22 uur bekroont schlagerzanger Bandit met covers van de allergrootste artiesten een bonte dag in het Wilde Westen.

Na ene weekje rust blijft het Donkpdium vrijdag 14 augustus vanaf 20 uur voorbehouden voor uitsluitend Lierse vedetten zoals Elke Taelman, Pino Baresi, de Casablanca Carambol Company en dj. Wout. Zaterdag 15 augustus krijgt een hoofdzakelijk sportieve invulling met de 86ste Donkkoers voor heren die op de Donk wonen of er gewoond hebben. Na 35 jaar wordt er geen vrouwenkoers meer gereden. Deze wordt vervangen door een Retrokoers voor deelnemers ouder dan 40 jaar (start om 15 uur) en jonger dan 40 jaar (start om 16.30 uur). Inschrijven is mogelijk via www.donkvrienden.be.

De sportieve emoties worden ’s avonds vanaf 20 uur doorgespoeld in aanwezigheid van Dina Rodrigues, David Vandyck en de zeskoppige band ‘Smooth Flavour’. Deze laatste pakt uit met een show vol glamour en glitter en discomuziek uit de jaren ’80. De slotdag van zondag 16 augustus wordt vanaf 11 uur ingezet met een Gezinsfietstocht en een kaartprijskamp om14 uur. Het sluitingsbal wordt vanaf 20 uur opgeluisterd door de coverband Plug It In en sfeermaker Sam Gooris.

Begindatum: 
vrijdag, 7 augustus, 2015
Einddatum: 
zondag, 16 augustus, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK