7de LIER JAZZ FESTIVAL OP CULTUURCAMPUS

Donderdag 10 november heeft op de campus van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans het 7de Lier Jazz Festival plaats. Op 5 podia wordt opgetreden door 13 ensembles, die niet enkel jazz maar ook wereldmuziek brengen. Het gaat om een mix van jong en gevestigd talent, nationale vedetten en beloftevolle leerklingen, big bands en intieme duo’s. Het festival wordt georganiseerd door de afdeling Pop/Jazz van de SAMWD. De artistieke leiding is in handen van Han Flintrop.

Op de Duvel Stage in de Jezuïetenkerk wordt opgetreden door het NAVO Jazz Orchestra, de Big Band van het Conservatorium Mechelen en de Big BandLier met Kerry Moffit als gastsoliste. In Bar Muza blijft het podium voorbehouden voor Dip & Dive on the Mess O’ Jive en het Egor Doubay Amsterdam Quartet. In de kapel van de Zwartzusters – voor de gelegenheid de Groove Music Jazz Chapel – verwennen F, B&I en steven Dellanoy, evenals Indio louro het publiek. Het podium in de balletzaal is het favoriete domein van het SAMWDYT7TET, Grondstok, het Rebekka Van Bockstal Quartet en Ingrid’s Angels. In de auditiezaal tenslotte kan genoten worden van de muziek van de Jelle Van Giel Group en van het Samyama Trance Orchestra.

Bijzondere aandacht gaat ditmaal naar het duo ‘Indio Louro’ (Blonde Indiaan) dat gevormd wordt door singersongwriter Nel Ponsaers en gitarist Peter Verhelst. Nel Ponsaers woonde enkele jaren in Brazilië. Gitarist Peter Verhelst studeerde aan het koninklijk Conservatorium Antwerpen, doceert gitaar in Terneuzen en verdiept zich in Oosterse en Aziatische muziek. Dit jaar verscheen hun album ‘Deixa me chovar’ (Laat me huilen). Samen brengen ze de lichtheid van de bossa nova, de sensualiteit van de flamenco en de intensiteit van de Afrikaanse muziek.

Het Liers Jazz Festival gaat van start om 20 uur. Tickets kosten 13 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Min-18-jarigen hebben gratis toegang. In voorverkoop zijn tickets te bekomen in de SAMWD, het LCC, bij Groove Music aan de Antwerpsesteenwge en bij Noton Piano’s in de Berlarij.

Begindatum: 
donderdag, 10 november, 2016
Einddatum: 
donderdag, 10 november, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK