63 ZEBRAPADEN VERNIEUWD MET THERMOPLASTISCHE WEGMARKERINGEN

Donderdag 16 juni start een aannemer in opdracht van de stad met het vernieuwen van de gemarkeerde zebrapaden. Volgens schepen Bert Wollants wordt daarbij gekozen voor thermoplastische wegmarkering die een lange levensduur en sterke antislip-eigenschappen heeft. Door het gebruik van glasparels zijn dit soort markeringen ook reflecterend. Dat zorgt ervoor dat ze ook in de avonduren veel zichtbaarder zijn dan de klassieke wegenverf. De investering in 63 zebrapaden vertegenwoordigt een kostprijs van 29.426,60 euro.

Het gaat allicht om de grootste bestelling van dit type markeringen voor oversteekplaatsen. Daarmee is Lier binnenkort klaar voor het nieuwe schooljaar en de donkere dagen die daarna volgen. De stad vernieuwt 59 bestaande oversteekplaatsen en legt ook 4 nieuwe zebrapaden aan op plekken waar die momenteel nog niet voorzien zijn. Dit is het geval voor 3 plaatsen op de Lispersteenweg: ter hoogte van de nummers 289, 383 en aan de Voetbalstraat. Daarnaast wordt ook een oplossing gegeven voor een aantal gele zebrapaden in de wijken Zevenbergen en Ringenhof. Ze zijn volgens de huidige normen te smal en hebben een foute kleur. In bepaalde seizoenen zijn ze bijna onzichtbaar. 

Naast deze opdracht loopt momenteel een aanbesteding voor het herstellen van een aantal wegen, waar ook nadien de nodige markeringen worden voorzien. De zebrapaden worden hier uiteraard pas voorzien na de asfaltering. Voor deze wegen wordt binnenkort een beslissing over de toewijzing van de opdracht verwacht. Dit is o.a. het geval voor de Antwerpse- en de Hagenbroeksesteenweg.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 16 juni, 2022
Einddatum: 
dinsdag, 30 november, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK