60-JARIG HUWELIJKSJUBILEUM

Aan de Tulpenlaan vierden Edmond Min (83) en Simonne Vinckens (77) hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ze kregen het bezoek van schepen Rik Pets die de felicitaties namens het koningspaar en de stad kwam overmaken.

Edmond en Simonne zijn geboren te Lier. Ze leerden elkaar kennen bij Gevaert en zetten de kroon op het werk in het café van Josefine – familie van Simonne – in de Parelstraat. Ze hebben 3 zonen: Rudy – uitbater van de Soetemin in de Schollebeekstraat -, Dirk en Mario; 6 kleinkinderen – 3 jongens en 3 meisjes – en 4 achterkleinkinderen – 2 jongens en 2 meisjes -. Edmond werkte gedurende 3 jaar in de Antwerpse haven als optakelaar. Daarna heeft hij meegewerkt aan de bollen van het Atomium in Brussel. Uiteindelijk is hij bij Gevaert gaan werken, waar hij ook met pensioen ging. Simonne verzorgde als 12-jarige de kinderoppas in het gezin van Felix Timmermans. Vervolgens had ze een gelijkaardige job bij directeur Woestenberg van Gevaert. In die periode was ze amper 1 dag per maand thuis. Met het oog op een betere verloning en meer aangepaste werkuren is ze overgestapt naar de productie, waar ze haar man leerde kennen. Zoals dat toen gebruikelijk was moest ze haar ontslag nemen toen ze kinderen kreeg.

De volgende jaren verzorgde ze de huishouding en stond ze in voor de opvoeding van de kinderen. Gustaaf, de vader van Edmond, was lid van de Moedige Bootvissers, die met zijn platbodem – de Soetemin – paling ging vissen. Hij was eveneens verkoper op de ondertussen verdwenen vismijn. Grootvader Louis, die de palingschuit ‘Vettige Min’ had, staat in het boek ‘Onze-Lieve-Vrouw der Vissen’ van Felix Timmermans, dat in 1968 door Frans Verstreken verfilmd werd. Edmond was de fiere bezitter van dit boek, tot het ontvreemd werd. Ondanks een lange zoektocht was het in Lier niet meer te vinden. Dit inspireerde schepen Rik Pets om op zijn beurt op zoek te gaan en het boek vooralsnog te vinden in Mechelen. Anderhalf uur na de officiële ontvangst stond hij opnieuw aan de deur van Edmond en Simonne, om het zo begeerde boek te overhandigen.

Begindatum: 
donderdag, 16 februari, 2017
Einddatum: 
donderdag, 16 februari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK