60 ATTRACTIES KLEUREN LIERSE NOVEMBERFOOR

Van donderdag 2 tot en met dinsdag 21 november komen alweer ettelijke duizenden bezoekers naar het centrum van Lier afgezakt, om ondergedompeld te worden in de pret van de novemberfoor. Verspreid over de Grote Markt (27), de parking van de Gasthuisvest (26) en het Zimmerplein (7) staan liefst 60 kermisattracties opgesteld. ‘Een mooie verscheidenheid is verzekerd’, beklemtoont schepen Lucien Herijgers.

Zo zijn er de klassiekers zoals de traditionele molens, de schietkramen, de lunaparken en de eetkramen. Hier kunnen caracoles, frieten, smoutebollen, wafels, snoep, hamburgers en veel meer lekkers bekomen worden. Nieuw zijn dit jaar de ‘Flying Jump’ van de familie Hendrickx-Clauwaert en de ‘Mini-Bumpercars’ van Nicky Nys. De foor gaat donderdag 2 november om 16 uur open voor het grote publiek. Dezelfde avond volgt om 19 uur de officiële opening, die om 21 uur wordt gevolgd door een vuurwerkspektakel dat wordt aangeboden door het foorcomité en kan bewonderd worden vanop de evenementenweide. Woensdag 8 en 15 november zijn familiedagen met allerhande animatie en bijzondere attracties.

Zaterdag 18 november delen de foorkramers 2.000 kermischeques uit bij gelegenheid van de intrede van de Sint. Zondag 19 november heeft de traditionele beertjesworp plaats op de 3 locaties. De foor sluit op zondag 19 november, maar de eetkramen en de lunaparken blijven open tot dinsdag 21 november. Wegens omstandigheden zal de prachtige paardenmolen voor het stadhuis ditmaal op het appel ontbreken.  De opbouw van de foor gaat zondag 29 oktober van start. Vanaf 7 uur worden de standplaatsen ingenomen op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Aan de Gasthuisvest gebeurt dit op maandag 30 oktober vanaf 8 uur. Voor het oprijden en het innemen van de plaatsen werd in samenspraak met de Lokale Politie en de dienst mobiliteit een verkeersverordening en een signalisatieplan opgemaakt.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 2 november, 2017
Einddatum: 
dinsdag, 21 november, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK