5de EDITIE LIER JAZZ FESTIVAL

Maandag 10 november heeft vanaf 20 uur op de cultuurcampus van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans aan de Gasthuisvest, de 5de editie van het Lier Jazz Festival plaats. 120 vrijwilligers en 150 nationale en internationale jazzartiesten staan klaar om op 6 podia een mix van oude en nieuwe jazzmuziek te brengen en 1.000 bezoekers muzikaal entertainment te bezorgen. Dit sympathiek en laagdrempelig jazzfestival is een initiatief van de Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Speciale gasten zijn dit jaar Tutu Puoane en Ewout Pierreux. Tutu Puoane werd in 1979 in Pretoria geboren. Ze studeerde vocale jazz in Zuid Afrika en in Den Haag. Sinds 2004 vormt Antwerpen haar thuisbasis. Haar muziek is een ‘cross-over’ van Europese, Amerikaanse en Afrikaanse jazztradities. Haar repertoire is een mix van eigen composities, songs uit het ‘Great American Songbook’ en Zuid-Afrikaanse volksliederen. Ze heeft ondertussen 4 CD’s op haar naam.

Ewout Pierreux leerden  Tutu tijdens de grote jazzfestivals waar hij optrad zoals Gent Blue Note, Jazz Middelheim en Brosella kennen. Jazzpianist Bram Weijters is al de 5de maal te gast op het Lier Jazz Festival en heeft het festival zien groeien van 3 naar 6 podia. Als jubilerende gast treedt hij ditmaal op met het Koen Nys Trio.

Onder het motto ‘We build a Music School’ slaan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de ‘Jeunesses Musicales’ van Kameroen de handen in elkaar om in Buena in het zuidwesten van Kameroen een muziekschool in te richten. Vanuit Lier wordt niet alleen 100 jaar ervaring en innovatie doorgegeven, maar ook materiaal en muziekinstrumenten. Het verzenden van dit materiaal kost evenwel geld. Daarom heeft de opleiding Jazz en Lichte Muziek die 20 jaar bestaat de actie ‘Take Five for Cameroon’ opgezet.

Saxofonisten zullen naar aanleiding van het 200ste geboortejaar van Adolphe Sax gedurende 200 minuten marathon-improvisaties spelen op het thema ‘Take Five’ van Paul Desmond. Het publiek kan 5 euro doneren voor Kameroen. Tijdens de afterparty heeft ‘Bar Muza’ een Kameroense band voorzien. Als hommage aan Adolphe Sax worden 200 gratis inkomkaarten voor jongeren beneden de 18 jaar weggegeven.

Tickets kosten 12 euro aan de kassa en 10 euro in voorverkoop. Ze zijn te bekomen in het Liers Cultuurcentrum, Groove Music Shop, Antwerpsesteenweg 325, Noton Piano’s, Berlarij 60 en het Secretariaat van de SAMWD.

Begindatum: 
maandag, 10 november, 2014
Einddatum: 
maandag, 10 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK