58ste VAN DER HALLEN-DAG

Zaterdag 17 maart heeft in Lier de 58ste Van der Hallen-dag plaats. Het wordt een bijzondere herdenking omdat het precies 70 jaar is geleden dat de Vlaamse jeugdleider, die als letterkundige actief was binnen de Pelgrimbeweging, overleed.

Om 14.00-14.30 uur heeft een samenkomst plaats aan  het grafmonument van Ernest Van der Hallen op de begraafplaats van Kloosterheide. Na het neerleggen van een bloemenkrans door burgemeester Frak Boogaerts, wordt het woord gevoerd dooo schepen Rik Verwaest, Erik Verstraete, Antoon Pype en Guido Van der Meersch, die de onlangs overledenen Manu Ruys, Mark Grammens en Johan Van Herreweghe herdenkt. Tevens wordt de herinnering opgeroepen aan Lierenaar Jan Uytterhoeven en het Van der Hallen-jaar 1978.

Aansluitend wordt in het parochiehuis in de Sint-Gummarusstraar 21 het boek ‘Spiessens’ voorgesteld en worden gedichten van Magda Buckinx voorgedragen. Om 17 uur kan de eucharistieviering in de Sint-Pieterskapel bijgewoond worden. Het programma vermeldt eveneens een bezoek aan het begijnhof waar Van der Hallen werkte samen met bouwmeester Flor Van Reeth en Felix Timmermans, aan de nieuwe Van der Hallen-laan, een verbroedering en een samenzang met accordeonist Jef Coulembier en orgelist Willy Dedecker.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 6 maart, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 17 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK