55ste ERNEST VAN DER HALLEN-HERDENKING IN LIER

Op de stedelijke begraafplaats van kloosterheide had voor de 55ste maal ene herdenkingsmoment plaats aan het grafmonument van Ernest Van der Hallen. Burgemeester Frank Boogaerts legde er een bloemenkrans neer namens het stadsbestuur. Schepen Rik Pets deed hetzelfde namens de NVA.

Volgens Jos Wouters en Hugo Rau blijven de brieven en boeken van Ernest Van der Hallen vandaag nog steeds actueel. Robin Vandenberghe vestigde als voorzitter van de vzw. Europa-Broederschap de aandacht op de nieuwe toekomst van het Europa-centrum gelegen naast het Bertennest aan de IJzer.

Ernest Van der Hallen is een Vlaamse schrijver, jeugdleider, medestichter van de Pelgrimbeweging en bezieler van het Algemeen Katoliek Vlaams Studentenverbond. Hij werd te Lier geboren op 2 juni 1898 en overleed er op 24 februari 1948. Hij was provinciaal inspecteur van de bibliotheken en broer van de oorlogsburgemeester Alfred Van der Hallen. Hij maakte enkele reizen naar het Middelandse Zeegebied en steldeĀ  zijn ervaringen en bevindingen te boek. Het is de bedoeling dat in de toekomst een laan naar hem genoemd wordt in het woonuitbreidingsgebied tussen de Ring en de Smedenstraat.

Begindatum: 
zondag, 22 maart, 2015
Einddatum: 
zondag, 22 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK