50-JARIG HUWELIJKSJUBILEUM

Het echtpaar Cyriel Scharmin en Jeannine Enkels is 50 jaar gehuwd en kreeg aan het Leopoldplein het bezoek van schepen Rik Pets. Hij maakte de felicitaties namens het stadsbestuur over en overhandigde cheques die kunnen verzilverd worden bij Lierse handelaars.

Cyriel Scharmin werd op 13 mei 1940 geboren in volle vlucht richting Diksmuide. De ouders wilden hem zo vlug mogelijk later registreren, maar onderweg waren alle gemeentehuizen gesloten. Uiteindelijk kon bij in Diksmuide wel ingeschreven worden, wat nadien niet zo praktisch was vermits hij voor administratieve verplichtingen vanuit Lier via Diksmuide moest passeren.

Cyriel werkte aanvankelijk bij een firma van liften. Op zijn 18de vervulde hij zijn legerdienst, waarna hij opteerde voor een militaire carrière. Deze bracht hem achtereenvolgens in Aken Hitveld, Ossendorf en Lüdenscheid in Duitsland en in Evere en Peutie in eigen land. Bij het leger stond hij in voor de televerbindingen. Als adjudant-chef ging hij met pensioen.

Zijn vrouw Jeannine Enkels – geboren op 15 mei 1945 – leerde hij kennen in het toenmalige Zimmerhof. Enkele dagen na de eerste kennismaking stond hij al aan de deur over postzegels te praten. Het werd een meer diepgaand gesprek dat uiteindelijk dat een huwelijk leidde. Jeannine ging naar de verpleegstersschool, maar vertrok voor meerdere jaren naar Duitsland, waar ze mee het onderhoud deed in een school van het leger.

Terug in eigen land vervulde ze een gelijkaardige functie in de school aan de Donk, de basisschool stadspark en de middenschool Anton Bergmann, waar ze met pensioen ging. Het echtpaar heeft 2 dochters – Michele en Annemarie – en 2 kleinkinderen – kleindochter Sarah en kleinzoon Yoke -. Geregeld trekken ze met hun caravan op reis doorheen Europa. Zijn ze niet onderweg dan heeft deze een standplaats aan de kust.

In zijn vrije tijd houdt Cyriel van een partijtje biljart. Hij was trouwens 17 jaar sportleider bij ‘Mister 100’. Jeannine houdt dan weer van het kaartspel.

Begindatum: 
vrijdag, 14 november, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 14 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK